Na Bojníckom zámku straší Leustach

Obrázok k článku

Na Bojnickom zámku opäť zavládne strašidelná atmosféra. Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice pripravuje pre návštevníkov od 27. apríla do 1. mája a od 4. do 8. mája už 19. ročník akcie Medzinárodný festival duchov a strašidiel. Inscenované podujatie sa každoročne sústreďuje na tie udalosti a príbehy z dejín zámku, ktoré v sebe skrývajú historické prekvapenia a strašidelné motívy zo známych legiend a povestí vo voľnejšie adaptovanom literárnom scenári. “Počas tohtoročného festivalu s názvom Prebudený des – kliatba jednej rodiny vyrozprávame návštevníkom príbeh o prekliatí rodiny Leustachovcov, majiteľov bojnického hradu. Pána hradu Juraja Leustacha zajali Turci a za jeho slobodu žiadali vysoké výkupné. Jeho oddaná a milujúca manželka Ilona robila možné i nemožné, aby zohnala také množstvo peňazí. Čo všetko musela Ilona prežiť a aké strašidelné stvorenia na svojej
ceste za záchranou milovaného manžela postretala, zažijú návštevníci na vlastnej koži. Nebude chýbať zábava, veselé i vážne strašenie,” informovala Lucia Sokolová z oddelenia marketingu a služieb Slovenského národného múzea – Múzeum Bojnice.
Vedenie múzea ani tento rok nezabudlo na organizované skupiny či už školákov alebo milovníkov histórie a zábavy. Školské a iné organizované kolektívy si môžu zarezervovať vstup na presnú hodinu tak, aby nemuseli čakať v radoch. Rezervácie skupín, ktoré tvorí najmenej 15 osôb, stačí nahlásiť telefonicky na číslo 046/ 5430633. Počas Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel bude zámok otvorený od 9:00 do 18:00.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Aké podujatia chystá Slovenské banské múzeum?

Odpoveď na otázku z titulku nie je krátka. Okrem tradične širokej ponuky kvalitných výstav pripravuje SBM v spolupráci s partnermi aj ďalšie zaujímavé podujatia. Všetko začne Festival kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa bude v tomto roku konať netradične 7. – 8. mája a bude spojený s festivalom Envirofilm, ktorý sa počas uvedeného týždňa bude konať aj v Banskej Štiavnici.

Pobočky SNM otvoria aj cez Veľkú noc

Špecializované múzea Slovenského národného múzea budú mať počas Veľkonočných sviatkov upravené otváracie hodiny. Počas všetkých štyroch voľných dní od 2. do 5. apríla bude pre návštevníkov otvorené Spišské múzeum v Levoči a Spišský hrad, Zámok Bojnice a hrad Červený Kameň. Na Veľký piatok 2. apríla bude otvorený hrad Červený Kameň a Spišský hrad od 9:00 do 16:00, Zámok Bojnice od 10:00 do 15:00, Spišské múzeum v Levoči – Mestská radnica, Dom majstra Pavla a expozícia Výtvarná kultúra na Spiši v čase od 9:00 do 17:00.