Múzeum slovenskej dediny – Jánske ohne

Slovenské národné múzeum v Martine, Múzeum slovenskej dediny Jahodnícke háje v sobotu 25. júna 2005 vás pozývame do Múzea slovenskej dediny Jahodnícke háje na podujatie „Jánske ohne“. V netradičnom podvečernom čase od 18.00 hod. môžete prísť osláviť letný slnovrat a prežiť najdlhšiu noc v roku. Pri jánskom ohni si zaspievate a zabavíte sa spolu s ľudovou hudbou a folklórnou skupinou HRADISKO z Vrútok, dozviete sa niečo o jánskych zvykoch či magických jánskych bylinkách.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

SNM-EM: Vianoce na dedine

7. decembra 2003 sa bude v Slovenskom národnom múzeu – Múzeu slovenskej dediny konať akcia: Vianoce na dedine – ukážky predvianočných a vianočných zvykov a obchôdzok, ukážky výroby tradičných vianočných ozdôb, pečenia oblátok, zdobenia medovníkov.

Slovenské národné múzeum

Slovenské národné múzeum je najväčšou múzejnou inštitúciou v Slovenskej republike. Pôsobí viac ako sto rokov. Má vo svojom zbierkovom fonde viac ako 3,5 mil. zbierkových predmetov zo všetkých vedných odborov. Spravuje aj niekoľko desiatok objektov, mnohé sú zapísané v Registri kultúrnych pamiatok Slovenskej republiky. Múzeum taktiež spravuje dve múzea ľudovej architektúry v prírode, päť hradov, ktoré patria k najnavštevovanejším na Slovensku. Spišský hrad je súčasťou pamiatkovej rezervácie na Spiši, zapísanej do Registra svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

SNM-EM: Michalský jarmok

28. septembera 2003 sa bude v Slovenskom národnom múzeu – Múzeu slovenskej dediny konať akcia: Michalský jarmok – tradičné každoročné jarmočné stretnutie s ľudovými výrobcami zo severozápadného Slovenska