Múzeum liptovskej dediny v Pribyline ožije veľkonočnými zvykmi a tradíciami

Obrázok k článku

Veľkonočnými zvykmi a tradíciami žijú jednotlivé expozície Liptovského múzea v Ružomberku už aj v týchto dňoch. Už dnes môžete zažiť v priestoroch NKP Čierny orol v Liptovskom Mikuláši ukážky ľudových remesiel zamerané na výrobu a prezentáciu veľkonočných symbolov,“ priblížila Zuzana Nemcová, programová, marketingová a PR manažérka múzea. V Národopisnom múzeu v Liptovskom Hrádku je okrem aktuálnej výstavy Aj taká bola veľká noc venovaný blížiacim sa sviatkom aj výchovno-vzdelávací program Mágia a magické prostriedky vo veľkonočných zvykoch.

 

Počas veľkonočných sviatkov v autentickom prostredí Múzea liptovskej dediny v Pribyline pripravilo Liptovské múzeum trojdňové podujatie Sviatky jari. „Pre návštevníkov je pripravený bohatý program, počas ktorého sa môžu priučiť tradičnému zdobeniu kraslíc a medovníkov, obdivovať zručnosť ľudových výrobcov, vyskúšať si prácu s včelím voskom, drevom či pletenie z prútia, ale aj ochutnať tradičné prívarky ako súčasť veľkonočného obradového jedla,“ uviedla Nemcová. Veľkonočnú nedeľu v skanzene spríjemní ľudová hudba a tance v podaní folklórnej skupiny Likava z Likavky. Súčasťou trojdňového podujatia sú aj tri sprievodné výstavy.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Veľká noc na dedine

V nedeľu, 20. marca 2005 sa v Múzeu slovenskej dediny Jahodnícke háje, v národopisnej expozícii v prírode Slovenského národného múzea v Martine uskutoční podujatie „Veľká noc na dedine“.

TIPY na víkend 02-06-2001

KOŠICE

Objekt varne soli František, bezkonkurenčnú technickú pamiatku na Slovensku i v Európe, postavenú v roku 1800, otvorili po niekoľkoročnej rekonštrukcii pre verejnosť v Slovenskom technickom múzeu (STM) v Košiciach.