Mobily na pamiatkach, alebo pamiatky v mobile

Obrázok k článku

V Českej republike sa súčasťou návštevy pamiatok stáva nová mobilná aplikácia, ktorá bude návštevníkov sprevádzať a informovať ich o histórii a zaujímavostiach jednotlivých objektov. Vďaka mape s GPS navigáciou uľahčí návštevníkom orientáciu. Mobilná aplikácia bude dostupná zadarmo prostredníctvom technológie Bluetooth priamo na pokladniach pamiatok.

Pamiatkový ústav ponúka sprievodcu do mobilu zadarmo. Táto technologická novinka oboznámi návštevníkov s históriou pamiatky, predstaví im najzaujímavejšie fakty, poinformuje o otváracej dobe, možnosti rezervácií atď.

Súčasťou aplikácie je podrobná mapa kraja s GPS navigáciou.

Sprievodca je dostupný prostredníctvom internetových stránok a od 1. mája bude taktiež dostupný pomocou technológie Bluetooth, vďaka ktorej si môžu návštevníci sprievodcu stiahnuť zadarmo na pokladniach jednotlivých pamiatok stredočeského kraja.

“Mobilný sprievodca si kladie za cieľ  zvýšiť návštevnosť hradov a zámkov vďaka tomu, že informuje návštevníkov atraktívnejších pamiatok o existencii tých menej navštevovaných.” upresnil Ing. Petr Svoboda z NPÚ.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Bratislava: MP3 sprievodca centrom mesta

27. mája 2008 – Zahraniční návštevníci hlavného mesta Bratislava môžu prvýkrát využiť MP3 audio sprievodcu centrom mesta. Ako agentúru SITA dnes informoval jeden z autorov projektu Bratislava Audio Tour Braňo Pokrivčák, najzaujímavejšie miesta hlavného mesta približuje v anglickom jazyku jedenásť textov v celkovom trvaní viac ako 40 minút.