Minister kultúry Marek Maďarič podáva demisiu

Obrázok k článku od zora.

Minister kultúry Marek Maďarič podáva demisiu. Oznámil to dnes na tlačovej besede s témou: Dôležité politické oznámenie ministra kultúry. „Každý normálny človek v štáte bol zasiahnutý a zhrozený z vraždy dvoch mladých ľudí. V pondelok policajný prezident vyslovil hypotézu, že vražda môže súvisieť s prácou novinára,“ uviedol Maďarič s tým, že jeho ako ministra kultúry vražda novinára stavia pred vážne otázky, ktoré sa týkajú médií i samotnej vraždy. “Neviem si predstaviť, že budem pokojne sedieť v kresle ministra,” dodal.

 

Maďarič zdôraznil, že demisia je jeho osobné rozhodnutie. Nevie sa totiž ľudsky stotožniť s tým, že bol zavraždený novinár. Ráno to oznámil premiérovi Robertovi Ficovi a demisiu osobne doručí prezidentovi SR v pondelok. Zároveň zdôraznil, že nemieni suplovať úlohu vyšetrovateľov a novinárov v súvislosti s vraždou.

 

Maďarič zostáva členom Smeru. Uplatní si svoj poslanecký mandát, pretože bol zvolený v roku 2016 za poslanca NR SR. V NR SR je náhradníčkou za Maďariča Mária Janíková, ktorá tak ako poslankyňa skončí.

 

Po regionálnych voľbách v novembri 2017 sa Maďarič vzdal funkcie podpredsedu Smeru-SD a zostal radovým členom strany. „Chcem, aby na Slovensku bola strana Smer-SD. Moje pôsobenie ako poslanca bude primárne riadené mojím vedomím a svedomím,“ uviedol.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Štát má dlh voči kultúre

Štát má voči kultúre dlh a to nielen ekonomický “Má aj dlh v zmysle postavenia kultúry a toho ako štát vníma kultúru a jej význam a má dlh v zmysle systematických a strategických zmien,” na dnešnej

Maďarič menoval šéfa SĽUK-u a odvolal šéfa národnej knižnice

Juraj Hamar je novým šéfom Slovenského ľudového umeleckého kolektívu (SĽUK). Novému riaditeľovi SĽUK-u dnes odovzdal minister kultúry Marek Maďarič menovací dekrét. Ako ďalej agentúru SITA informoval tlačový referát Ministerstva kultúry SR, pri tejto príležitosti vyzval Marek Maďarič Hamara pred zamestnancami súboru k rozšíreniu náplne činnosti a programovej koncepcie SĽUK-u tak, “aby táto inštitúcia nielen prezentovala na profesionálnej úrovni tradičnú ľudovú kultúru, ale aby prevzala na seba aj úlohu starostlivosti o ňu”. Juraj Hamar vo funkcii nahrádza Petra Litomerického, ktorý ešte v decembri 2009 požiadal ministra kultúry o uvoľnenie z funkcie riaditeľa SĽUK-u dohodou k 28. februáru.