Martin > Michalský jarmok

V nedeľu 2.októbra sa v Múzeu slovenskej dediny v Martine –Jahodníckych hájoch uskutoční ďalšie z cyklu XV.národopisného roka – tradičný Michalský jarmok. Predstavia sa na ňom viacerí ľudoví remeselníci a výrobcovia najmä z oblasti severozápadného Slovenska s ukážkami tradičných remesiel a výrob.Atmosféru jarmoku spestria prezentácie historických Motocyklov a dobových uniforiem Jawa klubu z Martina, predstavenia divadelného súboru Babscénus z Martina a koncertovanie ľudovej hudby Petra Sarnovského.
Súčasťou programu je rímskokatolícka svätá omša v kostole z Rudna o 13.30 hod. Začiatok Michalského jarmoku v Múzeu slovenskej dediny je o 10.00 hod.

PhDr. Anna Kiripolská

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vianoce na dedine 2007

V nedeľu 9. decembra 2007 sa v Múzeu slovenskej dediny, v národopisnej expozícii v prírode Slovenského národného múzea v Martine uskutoční posledné tohoročné programové podujatie Národopisného roka „Vianoce na dedine“.

SNM-EM: Michalský jarmok

28. septembera 2003 sa bude v Slovenskom národnom múzeu – Múzeu slovenskej dediny konať akcia: Michalský jarmok – tradičné každoročné jarmočné stretnutie s ľudovými výrobcami zo severozápadného Slovenska

Veľká noc na dedine

V nedeľu, 20. marca 2005 sa v Múzeu slovenskej dediny Jahodnícke háje, v národopisnej expozícii v prírode Slovenského národného múzea v Martine uskutoční podujatie „Veľká noc na dedine“.