Máme cenu!

Obrázok k článku

Milí priatelia portálu www.obnova.sk, s radosťou Vám oznamujeme, že vaša internetová stránka získala výročnú cenu časopisu Pamiatky a múzeá. Cena bola odovzdaná Michlalovi Hrčkovi pri príležitosti slávnostného otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2006 v Kultúrnom dome Dušana Jurkoviča v Skalici.

Cena časopisu Pamiatky a múzeá sa v tomto roku udeľovala už po pätnásty krát. Toto prestížne ocenenie sa udeľuje za najvýznamnejšie diela a činy z oblasti ochrany nášho kultúrneho dedičstva za kalendárny rok.

Cenu získal Michal Hrčka za „prezentáciu pamiatkovej obnovy na internetovej stránke www. Obnova.sk“ v kategórii FILM-VIDEO-AUDIO-MULTIMEDIÁLNE DIELO. Okrem Michala boli na cenu za rok 2005 nominovaní:
• Pamiatkový úrad SR a Viktor Ferus za film Veľkomoravský Kostol sv. Margity Antiochijskej v Kopčanoch
• Jana Borguľová, Michaela Redlingerová a ŠVK – Literárne a hudobné múzeum v Banskej Bystrici za videofilm František Kreutz. Pedagóg v službe regionálnej histórie
• Vlastivedné múzeum v Galane za multimediálne dielo Expozície múzea 2005/2006
• Tatiana Kusá za kultúrny magazín Popoludňajšie ladenie 2005, vysielaný na Rádiu Devín
• Tatiana Kusá za reláciu Autor na dnes – maturitná knižnica 2005

Kategória FILM-VIDEO-AUDIO-MULTIMEDIÁLNE DIELO je jednou zo šiestich stanovených kategórií. Prehľad ocenených v ďalších kategóriách ako aj krátke filmové medailóny o víťazoch a ich dielach si môžete prezrieť na tejto linke: http://www.obnova.sk/modules.php?name=clanky&file=clanok&sid=2094

Cenu, ktorá pozostáva z diplomu, štyroch posledných čísiel časopisu Pamiatky a múzeá,  upomienkového predmetu netradičného dizajnu a neznámeho určenia (malý sklenený asipohár) a kytice, si prevzal Michal Hrčka z rúk riaditeľa Slovenského národného múzea Petra Marákyho. Zagratulovať víťazom prišla aj generálna riaditeľka Pamiatkového úradu Katarína Kosová.

Novovládny minister kultúry Marek Maďarič sa odovzdávania cien osobne zúčastnil, ale ceny odovzdal iba v kategóriách Pamiatka roka, ktoré boli spojené aj s finančnou odmenou pol milióna korún, ktorú poskytla nadácia SPP. Prehľad ocenených nájdete na tejto linke: http://www.culture.gov.sk/index/ bohužiaľ bez krátkeho filmového medailónu (aj keď existujú a na udeľovaní cien boli premietnuté).

Hoci nie je cena časopisu Pamiatky a múzeá spojená so žiadnou finančnou odmenou, potešila a povzbudila nás. Napriek tomu, že oceneným bol najmä autor a administrátor stránky, cena patrí všetkým, ktorý sa aktívne zapájajú do tvorby portálu. Radi sa o ňu podelíme aj vami, milí návštevníci a milovníci Obnovy, pre ktorých je stránka určená a bez ktorých by ocenenie stratilo význam. Keďže ste sa všetci nemohli zúčastniť slávnostného večera a bohatej recepcie, vychutnajte si aspoň pár záberov z udeľovania cien a pobytu v Skalici.

zľava: Peter Maráky, Katarína Kosová, nejaká slečna ze skalice a Michal Hrčka tri tety na prednáške o Holíčskom kaštieli

Inside Skalica: luster v Evanjelickom kostole niečo pre kamaráta Mareka Licharda

 

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Výročné ceny časopisu Pamiatky a múzeá za rok 2005

Po pätnásty raz udelila redakčná rada revue pre kultúrne dedičstvo Pamiatky a múzeá spoločne s jeho vydavateľmi Slovenským národným múzeom a Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky prestížne ceny za najvýznamnejšie diela a činy z oblasti ochrany nášho kultúrneho dedičstva za predchádzajúci rok. Ceny budú laureátom odovzdané osobne pri príležitosti slávnostného otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2006 v Slovenskej republike 13. septembra v Skalici.

Časopis Pamiatky a múzeá udelí výročné ceny

BRATISLAVA 8. septembra (SITA) – Za najvýznamnejšie diela a činy z oblasti kultúry za rok 2003 ocení laureátov redakcia časopisu Pamiatky a múzeá v piatok o 14:00 v lučenskej Dvorane Reduty. Ceny odovzdajú pri príležitosti slávnostného otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Ocenenia v šiestich kategóriách sa udeľujú na návrh čitateľov a ďalších navrhovateľov.

Odpovede

  1. Máme cenu!

    2099 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-11-14 12:55:17 duchamp Oranžová je báječná! :) Dalším řešením pro uživatele je naučit se zmáčknout kouzelnou klávesu F11. :)

    2099 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-10-18 15:14:27 Gratulujem stránky sú bohaté stále som nestačil veľa prezrieť. Vadí mi však tá oranžová hlavička ktorá mi zakaždým obsadí hornú polovicu obrazovky. Nemôžte ju zoštíhliť na pásik?Ján.

    2099 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-10-19 19:39:36 harp, Jan: uz nad tym uvazujem. Coskoro ju pravdepodobne zmensim. Verim ze pre ludi s nizsim rozlisenim by to mobol byt problem.

    2099 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-09-24 11:24:40 jupiter, Blahozelame!!! :)))

    2099 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-09-25 16:48:47 borho gratuluje celá hoblina!

Comments are closed.