Letná kampaň predstaví Kraj kultúrnych pamiatok

Obrázok k článku od zora.

Letná kampaň Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska bude v tomto roku orientovaná na kultúrne pamiatky kraja. Niesť sa bude pod názvom Kraj kultúrnych pamiatok.

 

Ako agentúru SITA informoval riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško, letná kampaň predstaví kultúrne pamiatky, ktorých má Prešovský kraj spomedzi všetkých krajov najviac. Predstavujú teda silný turistický potenciál. „Prešovský kraj má na svojom území takmer 4 000 väčších i menších kultúrnych pamiatok, štyri zo siedmich lokalít UNESCO, najviac obnovovaných hradov, unikátne drevené kostolíky, kráľovské mestá, skanzeny či múzeá a galérie s bohatými expozíciami,“ pripomenul Janoško.

 

Ako dodal, KOCR Severovýchod Slovenska bude aj v tomto roku pokračovať v osadzovaní informačných tabúľ, ktoré chýbajú najmä v oblasti Horného Zemplína. V spolupráci s oblastnými organizáciami cestovného ruchu chystajú i ďalšie hnedé dopravné tabule a cykloznačenie na vybraných cyklotrasách na Šariši. Urobia tiež údržbu cyklistických tratí v Levočských vrchoch a obnovu rekreačného areálu pri jazierku v Bardejovských Kúpeľoch. „Organizácia tiež pracuje na príprave ucelených produktov cestovného ruchu a na realizácii aktivít nového produktu náboženského turizmu Svätomariánska púť, ktorý je spolufinancovaný Európskou úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja,“ dodal Janoško.

 

Mnoho aktivít má pred sebou aj cyklistické koordinačné centrum CykloPO pri KOCR Severovýchod Slovenska. Patrí k nim pokračovanie procesu prípravy technických dokumentácií pre ďalšie úseky EuroVelo 11, obnova cykloturistického značenia i prípravy strategických plánov a dokumentácií cyklodopravy a cykloturistiky v Prešovskom kraji.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články