K.O.MIX

Projekt K.O.MIX sa člení na dva hlavné bloky: výstavu a sprievodné podujatia.
Výstava K.O.MIX má ukázať, akými spôsobmi mladí slovenskí výtvarníci pretavujú vizuálnu reč, zobrazovacie prostriedky a základné myšlienky komiksu do svojich diel. Nejdená sa však o výstavu komiksov ako takých, skôr nás v tomto kontexte zaujíma prienik komiksu ako masovej, populárnej subkultúry do tzv. „vysokého umenia“, konfrontácia a komunikácia s ním, ich vzájomné vplyvy. K výstave vychádza dvojjazyčný (slovensko-anglický) katalóg.

K výstave galéria organizuje širokú paletu sprievodných podujatí pre odbornú i laickú verejnosť.

Medzinárodná konferencia, ktorá nadviaže na minuloročnú konferenciu o street art a graffiti, sa koná pod záštitou Ústavu literárnej a umeleckej komunikácie Univerzity Konštantína filozofa v Nitre, Vysokej školy múzických umení v Bratislave a Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Zúčastnia sa jej teoretici a odborníci z rôznych vedeckých oblastí zo Slovenska, Čiech a Poľska. Prístupná je širokej verejnosti. Príspevky a dokumentácia z konferencie budú uverejnené v zborníku.

Ďalšími sprievodnými podujatiami určenými širokej verejnosti sú: premietanie animovaných filmov študentov VŠMU a VŠVU, literárny večer s prezentáciou slovenských a českých komiksov a ich tvorcov, špecializovaný výtvarný workshop MRAK vedený profesionálnymi výtvarníkmi zameraný na komiks.
V rámci výstavy vyhlásila Nitrianska galéria výtvarnú súťaž pre širokú verejnosť Zaves svoj komiks na web, ktorej vyhodnotenie sa uskutoční v rámci vernisáže výstavy.

Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok 29. novembra 2007 o 17:00 hod.
Bližšie informácie nájdete na www.nitrianskagaleria.sk

Org.: Galéria mladých / Nitrianska galéria
Miesto konania výstavy:
Nitrianska galéria, Župné nám. 3, 949 01 Nitra
Otvorenie výstavy: 29. 11. 2007
Trvanie výstavy: 30. 11. 2007 – 13. 01. 2008

Kurátor: Omar Mirza
Vystavujúci umelci:
Roman Bicek, Mário Furčák, Adrián Hnát, Andrej Kolenčík, Tomáš Makara, Martin Melicherčík, Boris Sirka, Viliam Slaminka, Erik Šille, Veronika Šramatyová, Petr Včelka

Sprievodné podujatia:
Medzinárodná konferencia: 04. 12. 2007
Filmový večer: 06. 12. 2007
Literárna beseda: 12. 12. 2007
Výtvarný workshop MRAK: 15.-16.12.2007

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články