Kníhviazačská dielňa pre telesne postihnutých

BRATISLAVA 4. februára 2002 (SITA) – Občanom so zmenenou pracovnou schopnosťou vyšla v ústrety Diecézna charita v Nitre novou chránenou dielňou, zameranou na kníhviazačské práce. Projekt pod názvom Chránená dielňa svätého Jozefa zavŕšili po viacmesačnom budovaní v januári a v budúcnosti ho plánujú rozšíriť aj na ľudí so zdravotným postihnutím. Ako ďalej informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, dielňa poskytuje okrem kníhviazačských prác opravy a reštaurovanie starých kníh, misálov a modlitebníkov. Nitrianska charita chce týmto spôsobom pomôcť ľuďom so zmenenou pracovnou schopnosťou a poskytnúť im pracovné príležitosti. Ide o ďalšiu formu sociálnej pomoci, ktorú zaviedla popri stálych službách určených ľuďom v krízových situáciách.

(SITA, te;fa), 0402

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Nová chránená dielňa na kníhviazačské práce v Nitre

NITRA/BRATISLAVA 31. januára (SITA) – Ľuďom v krízových situáciách odkázaným na sociálnu pomoc je určená nová chránená dielňa v Nitre. Chránená dielňa sv. Jozefa, ktorú 15. januára otvorila Diecézna charita v Nitre, je zameraná na kníhviazačské práce. V ponuke služieb sú zahrnuté opravy a reštaurovanie starých kníh, misálov, modliacich kníh a ďalších starých tlačí.

Baktérie vyčistili fresku zo 14. storočia

1. júla 2003 (SITA) – Milióny baktérií druhu pseudomonas stutzeri vyčistili známu fresku, ktorá zdobí obvodový múr starého zatvoreného cintorína v talianskej Pise. Ako informoval taliansky denník Corriere della Sera, milánskym vedcom sa podarilo vyčistiť špeciálne vybranými kultúrami baktérií už sotva rozoznateľnú maľbu Obrátenie svätého Efízia od nánosu stáročných nečistôt.

Hodiny staré aj tristo rokov v SNM

BRATISLAVA 16. mája 2004 (SITA) – Viac ako tristoročné hodiny vystaví od stredy Slovenské národné múzeum (SNM) v Bratislave. Atraktívna zbierka 81 hodín dokumentuje vývoj od 17. do začiatku 20. storočia. Hodinové strojčeky poukazujú na technický pokrok v meraní času a skrinky približujú dávno minulú dobu. Súčasťou expozície je aj hodinárska dielňa a hodinárske náradie zo zbierok Mestského múzea v Bratislave.