Kniha o hrade patrí medzi najkrajšie knihy minulého roku

Hrad Dunajec (Niedzica) zdroj: wiki

Knihy a propagačný materiál z Vysokých Tatier a Starej Ľubovne zabodovali v 5. ročníku súťaže o Najkrajšiu knihu a propagačný materiál o Slovensku za rok 2011. Kniha „Sedem storočí hradov Ľubovňa a Dunajec“, ktorú vydalo Ľubovnianske múzeum, získala prvé miesto v kategórii Knihy o kraji a regióne. Kniha, na ktorej sa autorsky podieľali Miroslav Števík a Tadeusz M. Trajdos, textová časť, Jozef Česla st. a Krzysztof Mazur, fotografická časť a Jozef Česla ml., grafická úprava, prináša množstvo nových poznatkov o hornospišských hradoch Ľubovňa a Dunajec (Niedzica), uviedol pre SITA riaditeľ Ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík.

Mesto Vysoké Tatry bolo úspešné so svojimi propagačnými materiálmi o Vysokých Tatrách, keď v kategórii Propagačné materiály o mestách získalo prvú cenu. Z Vysokých Tatier je aj ďalšia ocenená publikácia. V kategórii Knihy o mestách – monografické publikácie získala kniha tatranského autora a vydavateľa Ivana Bohuša Tatranské chaty – Majáky v mori skál a snehu druhé miesto. Z dielne vydavateľstva Ivana Bohuša je aj grafický návrh vlastivednej monografie o obci Smolenice, ktorá zvíťazila v kategórii Knihy o obciach – monografické publikácie. „Vydavateľstvo máme pre radosť a vždy nás poteší kladná odozva čitateľov,“ uviedol Ivan Bohuš.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov najkrajších kníh a propagačných materiálov sa uskutoční 11. apríla 2012 v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici. Výstavná kolekcia ocenených kníh bude následne putovať po vybraných mestách Slovenska. Hlavným organizátorom súťaže je Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov v spolupráci so Štátnou vedeckou knižnicou v Banskej Bystrici.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vyšla kniha o Tatrách na poštových známkach

Tatranské motívy na poštových známkach je názov novej publikácie, ktorá koncom júna 2009 vyšla vo vydavateľstve I&B v Tatranskej Lomnici. Autor knihy Rastislav Ovšonka v nej približuje poštové známky vydané v období od prvej Československej republiky až po súčasnosť s motívom Tatier.

Najkrajšie knihy Slovenska sú v Ríme

Po Bologni sa výstava slovenskej detskej knihy a ilustrácie Najkrajšie knihy Slovenska presunula do ďalšieho talianskeho mesta. Tentoraz ju hostí Múzeum pre deti Explora v Ríme. Podľa informácií ministerstva zahraničných vecí prehliadku Domu umenia pre deti a mládež v Bratislave Bibiana navštívi v talianskej metropole denne asi 400 ľudí.

Najkrajšie tohtoročné kalendáre na výstave v B. Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA 13. marca (SITA) – Nástenné, stolové či plagátové kalendáre z 12. ročníka celoštátnej súťaže Najkrajšie kalendáre Slovenska je možné vidieť na výstave v Štátnej vedeckej knižnici (ŠVK) v Banskej Bystrici. Vystavujú ich najmä reklamné agentúry, tlačiarne, samostatní autori, ale i mestá a obce či neziskové organizácie. Kuriozitou je reliéfny kalendár Slovenskej knižnice pre nevidiacich v Levoči s nevšednou tematikou tatranských vysokohorských chát.

Odpovede

  1. Nakoľko knihy  sú mojou

    Nakoľko knihy  sú mojou srdcovou záležitosťou a tiež pracujem s knihami zaujímali by ma nejaké podrobnosti o knihe – zopár fotiek , názov tlačiarne a knihárske spracovanie, použité materiály papier a pod. + nejaké recenzie. Na základe Vášho informačného článku sa nedá posúdiť či je ozaj tomu tak  resp. či si zaslúži pomenovanie kandidát na najkrajšiu knihu minulého roku.Milo ma potešíte ked tomu tak naozaj bude pretože kvalitne spracovaná a remeselne prevedená publikácia / grafika, dizajn, tlač, knihárské spracovanie/ si zaslúži propagáciu a uznanie. S pozdravom     

  2. Článok vydala tlačová

    Článok vydala tlačová agentúra SITA. Knihu som v rukách nemal, teda neviem posúdiť akékoľvek dojmy, alebo bibliofilské detaily. Ak s knihami pracuješ, určite sa ti dostane do rúk skôr ako redaktorom obnovy. Môžeš sa potom podeliť o svoje dojmy. 

Comments are closed.