Kaštieľ v Trenčianskych Tepliciach v blízkosti termálnych prameňov má vynovenú fasádu

Obrázok k článku od zora.

Kaštieľ v bezprostrednej blízkosti vzácnych termálnych prameňov v Trenčianskych Tepliciach má vynovenú fasádu. Kúpeľom Trenčianske Teplice sa aj vďaka finančnej podpore ministerstva kultúry počas dvoch rokov podarilo zrekonštruovať fasádu zo strany od Kúpeľného námestia. Vynovený exteriér historického objektu podľa marketingovej manažérky kúpeľov Barbory Zajačkovej na jednej strane korešponduje s modernou dobou, na druhej strane však plne rešpektuje a zachováva jeho historické prvky. „Castellum“ dal okolo roku 1740 podľa talianskych renesančných vzorov postaviť gróf Jozef Ilesházy, ktorý ho pôvodne sčasti sám využíval a sčasti prepožičiaval kúpeľným hosťom.

 

„Sme radi, že po vynovení fasády budovy SINA sa nám podarilo úspešne obnoviť aj fasádu Kaštieľa v časti od pešej zóny. Verím, že súčasný vzhľad ocenia aj naši návštevníci, a to nielen počas akcie Kúpele v regióne. V nadchádzajúcom roku by sme v obnove ďalšej časti fasády chceli pokračovať, všetko však bude záležať od našich finančných možností,“ povedal generálny riaditeľ Kúpeľov Trenčianske Teplice Michal Vojtáš. Historický objekt Kaštieľ aj po približne 280 rokoch slúži kúpeľným hosťom. V komplexe jeho budov sú bazény s liečivou termálnou vodou, priestor pre poskytovanie kúpeľných procedúr aj administratívne sídlo kúpeľov.

 

Kúpele Trenčianske Teplice ešte v roku 2016 kompletne vymenili strešnú krytinu tejto dominanty Kúpeľného námestia a v minulom roku sa výraznej obnovy dočkali aj výklady jednotlivých prevádzok prízemia kaštieľa.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články