Kasíno, či hotel?

Výzvy na verejnú prezentáciu zámeru firmy Delta Company s.r.o. na vybudovanie nového hotela v centre Banskej Štiavnice neostali nevyslyšané. Prezentácia sa uskutočnila 14. októbra 2005 v priestoroch Fondu výtvarných umení za účasti vedenia mesta, poslancov Mestského zastupiteľstva, komisie obchodu, služieb a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve a lokálnych médií. Hlavné slovo mal počas prezentácie hlavný architekt, ktorý poodkryl stavebné riešenie objektu. Zástupca spoločnosti Delta Company M. Augustín potom v kocke predstavil ekonomické a marketingové zámery stavby, primárne budovanej ako hotel. Až v závere prezentácie zaznela možnosť, že k hotelu možno časom pribudne aj kasíno. Obidva zámery sa stretli s pozitívnym ohlasom zo strany prítomných.

Medzi zásadné pozitíva možno označiť fakt, že spoločnosť našla odvahu verejne prezentovať svoje zámery (pričom tak urobiť nemusela). Na druhej strane prípadné zriadenie kasína môže priniesť nielen prílev prostriedkov do mestskej pokladne, ale aj množstvo negatívnych javov.

R. Marko

Zdroj: Štiavnický život č. 13/V., november 2005

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Všetci za jeden povraz!

Pred časom ste si na tomto mieste mohli prečítať výber z článkov, ktoré slovenskú verejnosť zoznámili s problémom predčasného výrubu stromov na pravdepodobnom budúcom stavenisku veľkého luxusného hotela v centre Banskej Štiavnice (http://www.obnova.sk/article.php?sid=1622).
Nasledujúci článok, prevzatý z miestneho týždenníka Štiavnické noviny, ktorý vydáva Mesto, resp. Mestský úrad Banská Štiavnica, približuje nielen viac či menej obhajujúce pohľady na túto vec, ale aj budúcnosť celého zámeru.

Rúbanisko v mestskej pamiatkovej rezervácii

Na pozemku v centre Banskej Štiavnice, kde sa možno bude stavať päťhviezdičkový hotel, v marci 2005 vypílili 29 veľkých stromov. S výnimkou štyroch z nich sa mohlo rúbať až keď bude vydané stavebné povolenie. Podľa primátora Mariána Lichnera mesto situáciu vyrieši upozornením.

Nový hotel v Banskej Štiavnici: Nech sa páči!

V prvom januárovom týždni roku 2006 investor – spoločnosť Delta Company, s.r.o. – sprístupnila verejnosti vo výklade jedného z banskoštiavnických obchodov model k architektonickej štúdii plánovanej novostavby 200-lôžkového päťhviezdičkového hotela v samom centre historického mesta. Na príslušnom stavebnom úrade, ktorým je Mesto Banská Štiavnica, už začalo územné konanie o umiestnení tejto stavby.

Nový hotel v centre BŠ: Plus alebo mínus?

Takmer 100 rokov (od výstavby školského areálu pri Akademickej ulici) nebola v historickom centre Banskej Štiavnice postavená stavba porovnateľného objemu. Odhliadnuc od problematickej funkcie a pozadia celého zámeru, mierka tohto hotela sa nám zdá byť neprimeraná k mierke centra mesta, pôsobí ako Gulliver v krajine Liliput.

Nový hotel v centre Banskej Štiavnice?

Priestor parkoviska medzi Strednou priemyselnou školou S. Mikovíniho a farským kostolom na Akademickej ulici v B. Štiavnici by sa podľa plánov firmy Delta Company, s. r. o. Bratislava mal stať parcelou, na ktorej by mal vyrásť nový 4 až 5-poschodový polyfunkčný objekt s 5-hviezdičkovým hotelom. Autori návrhu výstavby hotela predpokladajú, že hotel by mal mať kapacitu okolo 240 miest, mal by disponovať kongresovým centrom, relaxačnými zariadeniami a poskytovať dokonca aj obchodné služby. Veľkorysý zámer investorov predpokladá náklady v celkovej výške asi 720 miliónov korún.

Odpovede

  1. Kasíno, či hotel?

    1933 Komentar k clanku z predosleho systemu Obnova.sk: 2006-04-13 14:01:10 či hotel? Na stranke http://www.banskastiavnica.sk bolo tusim hlasovanie kde cca 40% bolo za vystavbu hotela a tusim 20% za vystavbu ale inde.

Comments are closed.