Kalinovo: Z kostola ukradli kríže, mikrofóny aj peniaze

Katolícky kostol v Kalinove v okrese Poltár sa stal terčom zlodejov. Dosiaľ neznámy páchateľ nezisteným predmetom vypáčil okno na sakristii v zadnej časti kostola, ktoré následne rozbil a vošiel dnu. V sakristii ukradol 40-centimetrový kovový kríž s vyobrazením umučenia Ježiša Krista, metrový drevený kríž s kovovým vyobrazením Ježiša Krista a zvukový zosilňovač presne nezistenej značky.

Z hlavnej lode kostola odcudzil páchateľ zo stolov pri hlavnom vchode do kostola 30-centimetrový drevený kríž s mramorovým podstavcom s kovovým odliatkom umučenia Ježiša Krista, z dvoch prútených košíkov a z drevenej škatuľky ukradol peniaze nezistenej hodnoty a z časti kostola pri hlavnom oltári tri mikrofóny a jeden podstavec na mikrofón.

Farnosti Breznička spôsobil zlodej krádežou a poškodením škodu za asi 60 000 korún. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa krajskej banskobystrickej polície Mária Faltániová, páchateľovi, ktorý sa zločinu krádeže dopustí “na mieste požívajúcom pietu alebo všeobecnú úctu alebo na mieste konania verejného zhromaždenia alebo obradu”, hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Zmizli historické knihy

Z knižničného skladu v Kláštore pod Znievom v Martinskom okrese zmizli historické knihy. Osem kníh z obdobia 16. až 19. storočia zmizlo zrejme počas návštevných hodín v priebehu minulého roka.