Ján Pindiak – Drevorezby

Obnova.sk Fotografia

Ján Pindiak – Drevorezby – od 6. 7. do 30. 7. 2004Obnova.sk Fotografia

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vedci odkryli hrobku mayského kráľa

Archeológovia v Guatemale objavili hrobku mayského kráľa, v ktorej sa nachádzala dobre zachovaná keramika či detské kosti. Vedci môžu vďaka tomuto objavu lepšie pochopiť rituálne zvyky Mayov. Pohrebnú komoru odkryli ešte v máji pod pyramídou El Diablo v meste El Zotz nachádzajúcom sa v džungľou pokrytej oblasti Petén. Podľa vedcov ju vytvorili niekedy v rozmedzí rokov 300 až 600 n. l. Verejnosť sa o objave archeológov dozvedela až vo štvrtok. Dobre zapečatená hrobka pomohla ochrániť textil, drevorezby a červenú a žltú keramiku ozdobenú motívmi rýb a diviakov, uviedli vedci.

Ocenenie reštaurátorke Márii Spoločníkovej

KOŠICE 31. októbra 2003 (SITA) – Významnej reštaurátorke Márii Spoločníkovej udelil Plaketu primátora Košíc Zdenko Trebuľa. Ako uviedla hovorkyňa magistrátu Zuzana Bobríková, primátor odovzdal dnes ocenenie Márii Spoločníkovej pri príležitosti jej päťdesiatročnej nepretržitej reštaurátorskej tvorby a za významný podiel na záchrane umeleckých pamiatok mesta Košice.

Tureckí umelci budú tvoriť pred návštevníkmi SNM

Tureckí autori diel sprístupnených v bratislavskom SNM ponúkajú návštevníkom možnosť pozrieť sa na proces ich vzniku priamo v expozícii: BRATISLAVA 17. júna 2004 (SITA) – Diela dvoch významných tureckých umelcov, Hüsamettina Yivlika a Hikmeta Barutcugila predstavuje od dnes až do 24. júna Slovenské národné múzeum (SNM) v Bratislave. Výstavu Tradičné turecké umenie nájdu záujemcovia o na Slovensku bežne nedostupnú orientálnu kultúru v expozíciách múzea na Vajanského nábreží 2. Zaujímavosťou je, že tureckí výtvarníci budú priamo na výstave tvoriť umelecké diela.