Iracká polícia zhabala ukradnutý Picassov obraz

Iracká polícia našla počas razie na juhu krajiny ukradnutý Picassov obraz. Ako oznámil policajný hovorca, muž, ktorý sa chcel na umeleckom diele obohatiť, už sedí vo väzení.Obraz Nahá žena chcel vraj predať za 450-tisíc dolárov (315 347 eur). Podľa odborníkov má však Picassov obraz cenu až desať miliónov dolárov (7 miliónov eur). Nahú ženu ukradli v Kuvajte počas irackej invázie v roku 1990. Picasso je ako autor na obraze podpísaný a nachádza sa na ňom dokonca aj názov Kuvajtského múzea, z ktorého obraz zrejme ukradli.

Informoval o tom internetový portál www.orf.at.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Krádeže obrazov – prierez

28. augusta 2004 (SITA/AFP) – Minulú nedeľu bol z múzea v nórskom Oslo ukradnutý obraz Edvarda Muncha Výkrik. Iný z jeho obrazov bol ukradnutý už v roku 1994 z Národnej galérie v Oslo, neskôr sa však našiel. Tu je stručný prehľad najznámejších krádeží obrazov od roku 1985.

Zmizla Picassova maľba v hodnote 3 miliónov dolárov

PARÍŽ 20. mája 2004 (SITA) – Francúzska polícia vyšetruje zmiznutie maľby Pabla Picassa v hodnote 3 miliónov dolárov zo skladu vo vlastníctve parížskeho Centra Pompidou, uviedla v stredu polícia. Olejomaľbu “Nature Morte a la Charlotte” naposledy videli 12. januára v reštaurátorskom štúdiu v sklade na severozápade Paríža, uviedol predstaviteľ polície pod podmienkou zachovania anonymity.