Hieroným Balko – VÝTVOR/Y/

Obnova.sk Foto

V sobotu 6.decembra 2003 bola v priestoroch Bratislavského hradu v kaviarni Libresso na III. poschodí nainštalovaná autorská výstava: Hieroným Balko – VÝTVOR/Y/. Obsahuje 44 malieb a asambláží z posledných rokov autorovej voľnej tvorby. Výstava trvala iba do 15. decembra 2004.

Obnova.sk Foto

V Tvrdošíne žijúci výtvarník /narodil sa 23.10.1952 v Slepčanoch, okr. Zlaté Moravce/ sa spoločensky doteraz viac realizoval v oblasti nízkeho reliéfu /návrhy do súťaží na pamätné mince vydávané Národnou bankou Slovenska, kde získal niekoľko ocenení – tri tretie ceny/ a medailérskej tvorbe /pamätná medaila V. Benedikt z Nedožier, V. Paulíny-Tóth/.

Obnova.sk Foto

Sochársky realizoval pamätné tabule – diplomatovi Dr. Ciekerovi, biskupovi J. Vojtaššákovi, pamätníky – Ignácovi Gessayovi a „Pocta študentom“ Marek Frauwirth, priestorové realizácie – dekoratívna stena pre ZŠ M. Medveckej, keramická reliéfna stena pre Okresný úrad v Tvrdošíne.

Obnova.sk Foto

Tlačou realizoval dva súbory kresieb: TVRDOŠÍN – kresby, PODBIEL v kresbách.

Obnova.sk Foto
Ľudmila Balková

Obnova.sk Foto

Obnova.sk Foto

Obnova.sk Foto

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Výstava RONA v Martine

Výstava. prezentuje v dvoch tematických rovinách sklársku produkciu viažucu sa k sklárňam v Lednických Rovniach. Časť výstavy je venovaná voľnej umeleckej tvorbe. Ponúka návštevníkom ukážky diel slovenských i zahraničných výtvarníkov – účastníkov Medzinárodného sklárskeho sympózia, ktoré sa každý druhý rok z iniciatívy a.s. Rona a Združenia sklárskych výtvarníkov koná v Lednických Rovniach.

Habari Afrika

Pri príležitosti 10. výročia koledníckej akcie Dobrá novina bola dňa 1. decembra v priestoroch Bratislavského hradu otvorená fotografická výstava Habari Africa, ktorá očami európskych fotografov predstavuje africký kontinent v celej jeho pestrosti. „Výstava spája v sebe profesionálny i laický prvok,“ vysvetľuje šéf organizačného tímu Peter Baláž.

Galéria Márie Medveckej, Tvrdošín

Trvalá expozícia z diela maliarky je inštalovaná v klasicistickej kúrii z 19. storočia od roku 1979. Vystavených 242 olejomalieb a kresieb predstavuje celoživotnú tvorbu Márie Medveckej /1914 – 1987/, ktorá sa po štúdiách v Bratislave a vo Viedni vrátila natrvalo na rodnú Oravu a spolu s manželom akademickým maliarom Ctiborom Belanom sa venovali tvorivej práci a významnej kultúrno-výchovnej činnosti, ktorej výsledkom je aj vznik Oravskej galérie.

VÝSTAVNÁ ČINNOSŤ 2003 – TM Levice

Zbieram – zbieraš – zbierame. 3.12.2002 – 28.2.2003 :: DK
Krása v kove. 3.12.2002 – 28.2.2003 :: KB
Výber z tvorby – Akad. maliar Vladimír Balko. 15.1. – 16.3. 2003 :: GJN
Imaginácie – Emília Jakubisová rod. Čučková. 19.3. – 25.5.2003 :: GJN…