Formál 2 – mladý maďarský a slovenský dizajn

Výstava je výberom z druhého ročníka súťaže mladých dizajnérov z regiónu severozápadného Maďarska a juhozápadného Slovenska. Funkčné modely, prototypy a výrobky sú zamerané na interiérový dizajn, nábytok, textil, sklo, elektroniku a obaly.Prezentujú najnovšie trendy a progresívne koncepcie s cieľom posilniť vzťahy medzi lokálnymi výrobcami a návrhármi a zároveň upriamiť pozornosť širokej sféry konzumentov na domáce produkty. Prezentácia exponátov v SNG je reprízou výstavy v Györi (Városi Müvészeti Múzeum) a v Budapešti (Iparművészeti Múzeum).

Dvorana MK SR, Námestie SNP 33
Otvorenie výstavy: 19. október 2004, 17.00 hod.
Trvanie výstavy: 20. október – 28. november 2004
Kurátor výstavy Viktor Pósa
Spolupráca za SNG Ágnes Schrammová

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Zberatelia

Výstava Zberatelia je výber zo súkromných zbierok členov Spoločnosti zberateľov umenia pôsobiacej na pôde Klubu priateľov SNG. Štrnásť zberateľov predstaví takmer 150 obrazov a sôch zo svojich privátnych kolekcií.

Ladislav Mednyánszky

Slovenská národná galéria v Bratislave v spolupráci s Maďarskou národnou galériou v Budapešti a galériou Oberes Belveder vo Viedni pripravila pri príležitosti 150. výročia narodenia významného predstaviteľa stredoeurópskeho maliarstva poslednej tretiny 19. a začiatku 20. storočia monografickú výstavu Ladislav Mednyánszky (1852–1919).

Ladislav Mednyánszky

V roku 2002 si naša kultúrna verejnosť pripomenula 150. výročie narodenia Ladislava Mednyánszkeho (1852 Beckov – 1919 Viedeň). L. Mednyánszky patrí k najvýznamnejším autorom, ktorí sa narodili, žili alebo tvorili na území Slovenska. Význam jeho diela výrazne presahuje geografické ohraničenia krajín, kde žil a pracoval, možno o ňom v pravom slova zmysle hovoriť ako o umelcovi európskeho významu.