Festival kumštu, remesla a zábavy

Osmy ročník podujatia, na ktorom sa predstaví viac ako 40 remeselníkov, bábkové divadlo Antona Anderleho, skupina historického šermu Páni Spiša……skupina country tancov Texasky, folkorny súbor Sitňan, živý banskoštiavnický banícky orloj, Náco a ďalšie zaujímavé atrakcie. Festival je spojený s obnovou tradície trúbenia pripomínajúceho presný čas z veže Nového zámku a prezentáciou tradičných jedál baníkov.

(20. – 21. máj 2005), Starý zámok, SBM, Banská Štiavnica, piatok– sobota 8.00 – 17.00

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Aké podujatia chystá Slovenské banské múzeum?

Odpoveď na otázku z titulku nie je krátka. Okrem tradične širokej ponuky kvalitných výstav pripravuje SBM v spolupráci s partnermi aj ďalšie zaujímavé podujatia. Všetko začne Festival kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa bude v tomto roku konať netradične 7. – 8. mája a bude spojený s festivalom Envirofilm, ktorý sa počas uvedeného týždňa bude konať aj v Banskej Štiavnici.

Cez víkend bude na Spišskom Hrade nočný hororový program

LEVOČA 23. júna 2004 (SITA) – Nočný hororový program Dracula uvedie cez víkend sériu podujatí na Spišskom hrade, ktoré pripravilo Spišské múzeum v Levoči na spestrenie expozície počas letnej turistickej sezóny. Na najväčšom slovenskom hrade sa predstaví Skupina historických scén Locus. Program bude súčasťou nočnej prehliadky Spišského hradu v piatok a sobotu so začiatkom o 21:00. Hrad bude počas nočného vystúpenia skupiny Locus osvetlený len fakľami. Po vystúpení potom opäť zapnú nočné osvetlenie. Agentúru SITA informoval manažér kultúrnych aktivít Spišského múzea Ľuboš Petruška. Skupina Locus bude na hrade vystupovať aj počas dňa.