Drážovský kostolík

Obnova.sk Fotografia

Ak ste cestovali do Nitry, všetko ste už vybavili, je nádherný slnečný deň a ešte sa vám nechce ísť domov, choďte sa pozrieť na Drážovský kostolík. To je ten, ktorý je zobrazený na našej 50 korunovej bankovke.Z Nitry sa dostanete cez kruhový objazd za mostom cez rieku Nitru, smerom na Bratislavskú diaľnicu, len nezabudnite hneď za mestom odbočiť na Topoľčany. V Drážovciach odbočte v strede dediny ku kostolu. Tam sa dá zaparkovať. Ku kostolíku sa dá ísť po ceste, vpravo od cintorína, ktorý je na svahu nad dedinou, alebo chodníkom vľavo.

Obnova.sk Fotografia

My sme išli chodníkom, je to kratšia cesta, ale zaujímavá pre skalnaté bralá a pekný výhľad na Nitru. Pri kostolíku je vhodné miesto na oddych a výhľady na druhú stranu. Kostolík nebol otvorený, tak sme sa po chvíli pustili smerom na Zobor. Až na Zobor by to bolo na dlhšie, tak sme sa rozhliadli len po chatovej osade nad Drážovcami a odtiaľ naspäť do dediny.

Obnova.sk Fotografia

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Nový cyklochodník spojí dve kultúrne pamiatky

Slovenskú obec Červený Kláštor a poľskú obec Śromowce Niźne spojí cykloturistický chodník. „Prešiel nám projekt v rámci slovensko-poľskej spolupráce, ktorý spojí dve kultúrne ustanovizne, a to drevený kostolík v Śromowciach Niźnych a Kláštor kartuziánov v Červenom Kláštore,“ povedal pre SITA starosta obce Červený Kláštor Štefan Džurný.