Dobrovoľníci postavili v záhrade pod Starým zámkom nový altánok

Obrázok k článku od zora.

Po letných prípravných prácach a stavbe oporného múru dobrovoľníci v záhrade pod Starým zámkom v Banskej Štiavnici budujú altánok. Domáci obyvatelia aj návštevníci mesta získajú príjemné miesto na pikniky či opekanie. Ako agentúru SITA informovala PR manažérka Nadácie Ekopolis Martina Ragalová, vynovený priestor si môžu návštevníci prvýkrát vychutnať na slávnostnom otvorení počas Festivalu Amplión, ktorý sa uskutoční posledný septembrový víkend. Počas tretieho ročníka medzinárodného festivalu Amplión sa od piatka 28. do nedele 30. septembra v exteriéroch a interiéroch historického mesta zíde takmer deväťdesiat kabaretiérov, hudobníkov a pouličných umelcov z Česka, Poľska, Maďarska, Slovinska a Slovenska, aby predviedli svoje najlepšie kúsky.

 

Cez Týždeň dobrovoľníctva sa do prác zapojilo v Záhrade pod Starým Zámkom 30 dobrovoľníkov z Nadácie Ekopolis, Združenia turizmu Banská Štiavnica, ale i miestnej komunity. „Dobrovoľníci pomáhali pri ukončení výstavby altánku, úprave priestoru na opekanie, či zveľaďovaní okolia prostredníctvom zberu odpadu, stavby chodníkov a brúsenia lavičiek,“ uviedla Ragalová s tým, že sa to podarilo aj vďaka programu Kelt pomáha prírode, ktorý podporuje už druhý rok komunity ľudí tráviace čas v prírode a organizuje aktivity na vyčistenie a skrášlenie ohnísk.

 

„Cieľom projektu bolo zveľadiť záhradu tak, aby na jeseň mohla vítať domácich aj návštevníkov, ktorí Banskú Štiavnicu navštevujú pre turistiku či oddych. Spoločne s dobrovoľníkmi sa nám podarilo vytvoriť priestor na kvalitné trávenie času pri stretnutiach v prírode,“ dodal predseda Združenia turizmu v Banskej Štiavnici Martin Macharík.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Meštiansky dom v B. Štiavnici obnovujú brigádnici zo šiestich krajín

Banská Štiavnica 14. júla (TASR) – Prvý týždeň IV. letného medzinárodnéhotábora dobrovoľnej práce dnes v Banskej Štiavnici ukončilo dvanásť dobrovoľníkovzo šiestich európskych krajín. Pri rekonštrukcii renesančno-barokového meštianskehodomu na Remeselníckej ulici a pri úprave a údržbe areálu expozície v prírodeSlovenského banského múzea pracovali Belgičania, Česi, Dáni, Francúzi, Švajčiaria Španieli vo veku od 18 do 47 rokov.