Do Bratislavy sa opäť vrátil projekt Poznaj Staré Mesto

Obrázok k článku

V rámci projektu sú pripravené bezplatné prehliadky Starého Mesta, diskusie s autormi kníh o Bratislave či prehliadky pre školákov z bratislavských základných škôl

 Do historického centra Bratislavy sa opäť vracajú bezplatné prehliadky v rámci projektu Poznaj Staré Mesto. Sprievodcovia každé dva týždne zoberú Bratislavčanov na prehliadku historickým centrom, vždy s novou témou. Pripravené sú aj prehliadky pre deti či diskusie s autormi kníh o Bratislave. Agentúru SITA o tom informovala Dorota Kráková z občianskeho združenia Korzo, ktoré podujatie pripravuje.

Najbližšie sa budú môcť Bratislavčania prejsť uličkami historického centra mesta v nedeľu 12. apríla, témou bude Staré Mesto. Spoločnosť im bude robiť sprievodkyňa Helena Navrátilová, záujemcovia sa stretávajú o 14:00 na Hlavnom námestí. Výlety po Starom Meste sa budú striedať s diskusiami s autormi kníh o histórii Bratislavy. Na prvú diskusiu pozýva Juraj Šebo, ktorý porozpráva o pripravovanej knihe Korzo. Diskusia sa bude konať 22. apríla o 17:00 v pobočke Mestskej knižnice Bratislava na Klariskej 1. Pokračovať budú diskusiou o knihe Obchodná ulica od fotografa Ľuba Stacha, ktorá sa bude konať 10. júna v Čitárni u Červeného raka na Michalskej ulici. Občianske združenie už rokuje aj s ďalšími autormi, priblížila Kráková.

Bezplatné prehliadky historickým centrom mesta budú pokračovať aj v máji a júni. Prvú májovú nedeľu bude sprievodkyňa Helena Navrátilová pokračovať v načatej téme o Starom Meste, o dva týždne neskôr sa spolu vyberú spoznávať gotické pamiatky v Bratislave. Organizátori pripravili aj špeciálnu prehliadku pre deti s názvom Bratislava s otvorenými očami, stretnutie je naplánované na sobotu 23. mája o 10:00 a o 11:00 na Hlavnom námestí. Posledná májová nedeľa už bude patriť tradičnej prehliadke, sprievodkyňa ľuďom tentoraz predstaví renesančnú architektúru. V júni sa záujemcovia vyberú na prechádzku po barokových sakrálnych stavbách (16. júna) a barokových palácoch (28. júna). Tradičné bezplatné prehliadky so sprievodkyňou Helenou Navrátilovou sa začínajú vždy v nedeľu o 14:00 na Hlavnom námestí v Bratislave, výnimkou je len špeciálna detská prehliadka Bratislava s otvorenými očami.

Súčasťou projektu sú aj prehliadky pre žiakov základných škôl. Po novom do projektu nebudú zapojené len staromestské deti ako doteraz, ale pridajú sa k nim aj školáci z iných mestských častí, napríklad z Ružinova, Nového Mesta či Petržalky. Na jeseň sa budú môcť školáci opäť zapojiť do súťaže o histórii hlavného mesta, na víťazov budú čakať ceny.

Projekt Poznaj Staré Mesto v minulých sezónach zastrešovala mestská časť Staré Mesto, no po zmene vedenia projekt prevzalo občianske združenie Korzo.

 

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Noc múzeí a galérií

Najvýznamnejšie bratislavské múzeá a galérie Slovenské národné múzeum, Mestské múzeum v Bratislave, Slovenské technické múzeum – Múzeum dopravy, Slovenská národná galéria a Galéria mesta Bratislavy v spolupráci s Miestnym úradom mestskej časti Bratislava – Staré Mesto – pod záštitou starostu mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Ing. Petra Čiernika spolu s partnerom podujatia Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy pripravili pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí jedinečné podujatie…
Obnova.sk Fotografia