Diela Salvadora Dalího v Bratislave ešte do konca augusta

Prvá verejná výstava diel Salvadora Dalího na Slovensku pobudne v Bratislave dlhšie. Pre veľký záujem ju predĺžili do konca augusta. Predajnú prehliadku diel extravagantného umelca si možno pozrieť v Miele Center Stopka na Hodžovom námestí od pondelka do piatka, v čase medzi 10:00 a 18:30. Ceny jednotlivých diel sa pohybujú od 12 000 eur (361 512 korún) do 268 000 eur (8 073 768 korún).

V Bratislave prezentujú autorizované reprodukcie originálnych odliatkov. Belgická galéria Qu Art zapožičala Slovákom štyri Dalího plastiky – Otorinolaryngologickú hlavu Venuše, Stočeného Krista, Surrealistického anjela a Kubistického anjela. Expozíciu dopĺňa socha Salvadora Dalího v životnej veľkosti (Umelec so zlatým vajcom, 1974/2007) z dielne českého výtvarníka Josefa Nálepu.

Agentúru SITA informoval Andrej Smolák z Miele Center Stopka.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Socha Dalího so zlatým vajcom za 680-tisíc eur na Slovensku

Socha slávneho umelca Salvadora Dalího v životnej veľkosti v hodnote 680-tisíc eur bude dva týždne vystavená na Slovensku. Od 15. do 26. októbra 2010 každý deň od 11:00 do 19:00 si ju budú môcť záujemcovia a záujemkyne pozrieť bezplatne v rámci najväčšej diamantovej výstavy na Slovensku v priestoroch showroomu Diamonds International Corporation na Ventúrskej ulici v Bratislave.

Evropa oslavuje Rok Salvadora Dalího

Ve Španělsku začal Rok Salvadora Dalího, jenž má světové veřejnosti připomenout 100 let od narození velikána surrealismu, které uplyne letos 11. května. Připravené akce nabízejí mimořádnou šanci seznámit se s originály malíře, který s Picassem patří k nejznámějším výtvarníkům 20. století.

Obnova.sk Foto

Stanovisko k záměru výstavby Muzea Salvadora Dalího

Stanovisko hlavního konzervátora Národního památkového ústavu k záměru výstavby Muzea Salvadora Dalího. Dne 11. 5. 2004 byl představen model budovy muzea Salvadora Dalího. Budovu navrhl americký architekt Daniel Libeskind, akci chce realizovat galerista Miroslav Smolák. V návaznosti na základní informaci o existenci návrhu probíhá v médiích k tomuto tématu diskuse, včetně lokalizace stavby v rámci města.

Prezentáciu Bardejovského a Kremnického múzea predĺžia

BRATISLAVA 18. januára 2004 (SITA) – Prezentácia víťazných múzeí prvého ročníka súťaže Múzeum roka v Slovenskom národnom múzeu (SNM) v Bratislave bude otvorená o mesiac dlhšie, a to do konca februára. Ako agentúru SITA informovala Jana Mojžitová zo SNM, dôvodom je veľký záujem návštevníkov. Výstava ponúka prehliadku Šarišského múzea v Bardejove a Múzea mincí a medailí Národnej banky Slovenska v Kremnici.