Deň múzeí: Svätý Anton, Skalica, Tatranská Lomnica, Topoľčany,

Múzeum vo Svätom Antone
Slávnostné otvorenie zreštaurovaného východného krídla kaštieľa – v rokoch 2003-2004 sa začali práce na reštaurovaní východného krídla kaštieľa. Celkom bolo obnovených 5 miestností v krídle, ktoré obýval do roku 1944 bývalý bulharský cár Ferdinand Coburg. Východné krídlo bude slávnostne otvárať minister pôdohospodárstva SR Zsolt Simon.
Dátum konania: 17. máj 2005
Vstupné: nie je zdarma

Jar pod Sitnom – touto akciou múzeum v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia a Rančom Nádej už po tretíkrát účastníkom (žiakom ZŠ z banskoštiavnického regiónu) priblíži krásu banskoštiavnickej prírody. Formou hier na jednotlivých stanovištiach a divadielkom si pripomenieme, prečo máme zveľaďovať a chrániť prírodu. Poskytneme informácie pre niekoho nové, pre niekoho už známe, o rastlinách a živočíchoch žijúcich v našom okolí.
Miesto konania: Múzeum vo Svätom Antone
Dátum konania: 18.- 20. máj 2005
Vstupné: zdarma

Záhorské múzeum Skalica
Historické pohľadnice Trnavského kraja – putovná výstava v spolupráci múzeí Trnavského kraja
Deň otvorených dverí – konzultácie a poradenstvo pre verejnosť
Miesto konania: Záhorské múzeum
Dátum konania: 18. máj 2005
Vstupné: zdarma

Štátne lesy TANAPu Tatranská Lomnica
18. mája 2005 bude širokej verejnosti bezplatný vstup do múzea

Tríbečské múzeum Topoľčany
Svet v malom – výstava, ktorá prezentuje tvorbu Jany Hojákovej – podmaľba na sklo a Pavla Konečného – vkladačky do fliaš (5.5.-31.5.2005)

Už Turek ide… – výstava približujúca obdobie pôsobenia Turkov na Slovensku vznikla ako výsledok spolupráce múzeí v Rimavskej Sobote, Nových Zámkoch, Hlohovci, Topoľčanoch, Lučenci a múzeí v Tate a Ostrihome v MR (3.5.-9.7.2005)

Pod tureckým stanom – animačné podujatie s tvorivými dielňami (vedomostné súťaže a súťaže zručnosti, skladanie puzzle, výroba častí ošatenia Turkov, maľovanie exponátov, atď.) (9.5.-27.5.2005)

Odkryté zákutia múzea – prednáška spojená s besedou, ukážkami zbierkových predmetov, videoprojekciou, priblížiť návštevníkovi jednotlivé oblasti činnosti múzea s dôrazom na akvizičnú činnosť a prácu so zbierkami.
Vstupné: zdarma

Vstup na výstavy a animačné podujatie bude za poplatok, ale vstupenky zakúpené 18.mája budú zlosované a výhercovia budú odmenení. V tento deň všetkých návštevníkov čaká sladké prekvapenie a drobný propagačný materiál.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Deň múzeí: Banská Bystrica

ŠVK – Literárne a hudobné múzeum Banská Bystrica, Osvald Zahradník – divadelný a rozhlasový dramatik – spoločenské stretnutie v rámci cyklu Osobnosti, Miesto konania: spoločenská sála ŠVK, Dátum konania: 2.máj 2005 o 16,00 hod. Vstupné: zdarma

Deň múzeí: Trnava, Žilina

Západoslovenské múzeum Trnava, Noc v múzeu – Svetlo v tmách – v rámci toho sú pripravené podujatia a prehliadka expozícií a výstav a to: 20,00 – vernisáž výstavy Petrolejové lampy a výstavy Naiva z Kovačice, 21,00 – 21,30 Performance pre fotografov: Svetlá v oknách múzea, 22,00 Večer poézie v spolupráci s Literárnym klubom Trnava, 24,00 Polnočný koncert a počas večera bude možné vypiť si kávu alebo čaj v štylizovanej kaviarničke na II. poschodí múzea, Dátum konania: 14. máj 2005 od 19,30 do 01,00 hod. Vstupné: zdarma