Darcovský maratón 24-hodinovka vyniesol skoro 9 000 eur pre neziskovky

Obrázok k článku od zora.

Takmer deväťtisíc eur na projekty neziskových organizácií sa podarilo minulý týždeň vyzbierať počas jednodňového zbierkového maratónu s názvom 24-hodinovka pre Dobrú krajinu, ktorú zorganizovala Nadácia Pontis. Na projekty prispelo 675 darcov, ktorí podporili 44 organizácií. Najviac financií, vyše 4 500 eur, venovali darcovia organizáciám, ktoré pomáhajú ľuďom so zdravotným znevýhodnením. Boju proti korupcii venovali skoro 2 300 eur.

 

Najviac (3 474 eur) sa podarilo vyzbierať občianskemu združeniu Nezábudka, ktoré denne navštevuje takmer 50 detí a mladých s ťažkým zdravotným znevýhodnením. Ako organizácii s najvyššou vyzbieranou sumou mu Nadácia Pontis pripísala aj bonus 300 eur. “Vďaka darom tak budú môcť naďalej pomáhať rodinám s ťažko postihnutými deťmi, ktorým poskytujú rehabilitácie a vzdelávanie prostredníctvom rôznych terapií,” uviedla na svojej stránke Nadácia Pontis. Druhý najúspešnejší projekt patril Združeniu občanov miest a obcí Slovenska (ZOMOS), ktoré získalo 1 694 eur na projekt vzdelávania občianskej spoločnosti. Tretie miesto sa ušlo projektu Omama zameranému na odstraňovanie generačnej chudoby.

 

Darcovský portál Dobrá krajina podporili darcovia sumou 578 eur. Všetky na ňom uverejnené projekty dostávajú technické zázemie od Nadácie Pontis bezplatne. Nadácia tiež hradí všetky súvisiace náklady s modernizáciou portálu, platobnými mechanizmami a poplatkami bankám a kartovým spoločnostiam.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Minulý rok dala Nadácia VÚB na granty vyše milión eur

Nadácia VÚB v roku 2010 podporila 174 projektov za celkovo vyše milióna eur. Najviac prostriedkov, takmer 40 percent, smerovalo do charity a zdravotníctva a na podporu kultúrneho dedičstva a umenia vyše tretina. Do oblasti vzdelania smerovala takmer pätina a na šport takmer desatina z objemu darovaných prostriedkov. Za svoje aktivity v oblasti zodpovedného podnikania a firemnej filantropie získala VÚB vlani aj hlavnú cenu Via Bona Slovakia. “Pre VÚB je príznačné, že každoročne investuje do zmysluplných projektov v oblasti charity, vzdelania, umenia, kultúrneho dedičstva a športu. Vlani tam smerovalo viac ako milión eur,” tvrdí generálny riaditeľ a predseda správnej rady Nadácie VÚB Ignacio