Čipkárstvo v Chorvátsku

Obrázok k článku

Od 30. septembra do 27. októbra 2010 bude otvorená v priestoroch MKCR SR na Nám. SNP 33 v Bratislave výstava "Čipkárstvo v Chorvátsku". Výstava je venovaná chorvátskemu nehmotnému kultúrnemu dedičstvu – umeniu čipkárstva, ktoré je zapísané v Zozname UNESCA. Kurátorka výstavy Nerina Eckhel z Enografického múzea v Záhrebe a dizajnérka Nikolina Jelavić Mitrović predstavia unikátne čipky z Pagu, Hvaru a Lepoglavy.

Slávnostné otvorenie výstavy sa koná 30. septembra 2010 o 16,00 hod. Výstava otvorená denne od 10:00 do 18:00 h okrem pondelka a potrvá do 27. októbra 2010.

Výstavu organizujú Ministerstvo kultúry a cestovného ruchu Slovenskej republiky, Ministerstvo kultúry Chorvátskej republiky, Veľvyslanectvo Chorvátskej republiky v SR a Národné osvetové centrum na základe dlhoročnej bilaterálnej spolupráce Slovenskej a Chorvátskej republiky. 

Vystavené predmety sú majetkom Etnografického múzea v Záhrebe.  

Viac informácií: http://www.nocka.sk
  

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

EURÓPA 2020 – Paneurópska výstava dizajnérskych plagátov

V priestoroch Slovenského národného múzea sa uskutoční v stredu 28. apríla o 13.00 hod. otvorenie výstavy dizajnérskych plagátov pod názvom „Európa 2020“. Organizátormi výstavy sú Veľvyslanectvo Chorvátskej republiky v Bratislave a SNM. Cieľom organizátorov je symbolický príspevok Chorvátskej republiky k radu akcií, ktoré sa v Bratislave a na Slovensku uskutočnia pri príležitosti vstupu SR do Európskej únie.