Chránená príroda Slovenska

Berggericht – Mineralogická expozícia v Priestoroch Slovenského Banského múzea v B. Štiavnici, Otvorené: Pondelok – nedeľa 8.00 – 16.00 – Chránená príroda Slovenska (vernisáž 16.4.)Výstava realizovaná v spolupráci so Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši prezentuje chránené krajinné územia na Slovensku. Zaujímavou súčasťou sú vystavené zimné domčeky, vtáčie búdky a krmidlá. Celá výstava je spojená s premietaním videofilmov s environmentálnou tematikou.

Ďalšie informácie: 045 694 94 35, 0903 639 676 (Ing. Marko)

Stále expozície SBM
(otvorené pondelok – piatok 8.00 – 16.00, Berggericht – Mineralogická expozícia otvorený aj počas víkendov, Banské múzeum v prírode len pre vopred nahlásené návštevy, vstupy do štôlne Glanzenberg každú sobotu a nedeľu o 14,00 hod.)

Mineralogická expozícia – Prehliadka minerálov z 5 kontinentov.
Banské múzeum v prírode – Skanzen – Jedinečná expozícia s možnosťou vstupu do bane.
Kammerhof – Baníctvo na Slovensku – Expozícia zameraná na prierez baníctva a s ňou spojeného rozvoja mesta.
Galéria Jozefa Kollára – Výtvarné umenie už od 13. storočia.
Starý zámok – Architektonický skvost je sídlom šiestich expozičných celkov.
Nový zámok – Nielen výnimočný pohľad na mesto ponúka expozícia protitureckých bojov na Slovensku.
Glanzenbergská štôlňa – Jedinečná štôlňa, ktorá sa preslávila tým, že do nej fárali kráľovské návštevy Banskej Štiavnice. V novodobej histórii ju navštívili o.i. prezident SR Rudolf Schuster a monacký princ Albert. Otvorená v júli 2003.

Slovenské banské múzeum, Kammerhofská 2, Banská Štiavnica, 969 00, ( 045 694 94 22, fax: 045 692 07 61, www.muzeumbs.sk, sbm@muzeumbs.sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vedecká hračka (do 10.2)

Atraktívna výstava, ktorá zaujímavým a príťažlivým spôsobom umožňuje deťom spoznať taje fyziky a zlepšuje ich logické myslenie. Výnimočnosťou tejto výstavy je to, že vystavené exponáty sú priam určené na to…

Zbierky múzea pre každého

Výstava, ktorej vernisáž sa uskutoční 18. mája o 13.00 hod. predstavuje prierez zbierkovým fondom Slovenského banského múzea. Exponátov je možné sa dotýkať, pretože výstava je určená predovšetkým zrakovo postihnutým spoluobčanom.