Centrum Kežmarku možno prejsť aj na konskej bričke

5. augusta 2008 – Historické centrum Kežmarku si môžu návštevníci mesta pozrieť už aj z konskej bričky. Nová atrakcia mesta je v prevádzke síce už druhý rok, “ale prvý rok to veľmi nespĺňalo predstavy,“ uviedla pre médiá prevádzkovateľka Kežmarskej informačnej a cestovnej agentúry a novej atrakcie mesta Zuzana Purtzová. Tento rok sa nová služba v centre Kežmarku rozbehla naplno a samotní turisti prichádzajúci do Kežmarku vyhľadávajú túto atrakciu. “Bol to nápad, ako oživiť a rozšíriť služby cestovného ruchu v Kežmarku,“ skonštatovala Purtzová.

Turisti majú možnosť absolvovať jazdu po Historickej ceste centrom Kežmarku a takýmto spôsobom si pozrieť viacero zaujímavostí a historických pamiatok mesta. Konská brička “parkuje“ pri historickej Radnici na Hlavnom námestí v Kežmarku. Odtiaľ vedie trasa okolo Reduty, baziliky sv. Kríža, cez najstaršiu ulicu mesta Starý trh, okolo Kežmarského hradu a späť cez Hradné na Hlavné námestie. Trasa prehliadky trvá približne 25 minút. Brička odvezie štyroch ľudí. Každá osoba zaplatí za jazdu 50 Sk (1,66 €). V prípade záujmu dokážu prevádzkovatelia zabezpečiť aj viac kočov pre väčšiu skupinu návštevníkov, prípadne prehliadku širšieho okolia Kežmarku. Záujemcovia si môžu za príplatok objednať aj služby sprievodcu.

Podľa Zuzany Purtzovej, záujem o túto službu rastie zo dňa na deň. Podobnou atrakciou v regióne sa môžu pochváliť jedine v Pieninách, kde však brička slúži len na prevoz turistov od pltí k chate Pieniny a občas túto službu ponúkajú aj vo Vysokých Tatrách. Jedinou nevýhodou je, že prevádzku bričky veľmi ovplyvňuje počasie. Koníkom prekáža nielen dážď, ale aj veľké teplo.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Festival remesiel v Kežmarku

Viac ako 50 druhov remesiel a vyše 200 remeselníkov sa v dňoch 10. až 12. júla 2009 predstaví na 19. ročníku podujatia Európske ľudové remeslo. Remeselnícky areál v centre Kežmarku na Hlavnom a Hradnom námestí bude pre návštevníkov otvorený od piatka.

V piatok začína najväčší remeselnícky festival na Slovensku

V piatok 9. júla 2010 sa v Kežmarku začne najväčší remeselnícky festival svojho druhu na Slovensku i v Európe. Dobýjaním mestských hradieb začne jubilejný 20. ročník podujatia Európske ľudové remeslo. Organizátori festivalu pozvali do Kežmarku 200 remeselných majstrov. Remeselníci rozložia svoje stánky na Hlavnom a Hradnom námestí. Remeselníci budú okrem predaja svojich výrobkov aj predvádzať ich výrobu. Viaceré druhy remesla si budú môcť návštevníci festivalu sami vyskúšať. Aj takýmto spôsobom budú môcť remeselníci zabodovať v súťaži o Kráľa remesla. „Kežmarok je počas druhého júlového víkendu už tradične miestom stretnutí rodín, priateľov i obchodných partnerov, keďže areál poskytuje nielen pastvu pre oči v podobe ukážok remeselnej výroby, ale i bohatý kultúrny program,“ uviedla Adriana Saturyová z organizačného štábu EĽRO.