Ceaušescu bude mať múzeum

Obnova.sk Fotografia

BUKUREŠŤ – Multimilionár Tiberiu Tender je posadnutý rumunským exprezidentom Ceaušescom. Plánuje otvoriť v Temešváre múzeum, v ktorom budú stovky osobných vecí Ceaušesca, jeho manželky Eleny a ďalších členov rodiny.”Chcem umožniť ľuďom, aby videli, aký bol “Vodca” a “Karpatský génius”, ako sa nechal Ceaušescu oslovovať a oslavovať.

Obnova.sk Fotografia

Súčasťou expozície bude napríklad špeciálny opancierovaný terénny automobil ARO Bucegi, ktorý bol vyrobený ako jediný exemplár. Ceaušescu toto vozidlo používal veľmi často a údajne bol naň veľmi hrdý. Ďalším lákadlom má byť pozlátené prezidentské žezlo. “A, samozrejme, nebudú chýbať ani osobné veci diktátora a jeho manželky. Budú tam topánky, kostýmy Eleny, ktorá aj keď nedokončila ani základnú školu, nechala sa rada oslovovať akademickým titulom,” tvrdí Tender.

Zdroj: http://www.bleskovky.sk/index?cid=4686&sid=11

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Vo Viedni bude Noc múzeí

5. októbra 2004 (SITA) – V sobotu sa v rakúskej metropole uskutoční kultúrne podujatie s názvom “Dlhá noc múzeí”. Ak to návštevníci časovo zvládnu, budú si môcť od večera do jednej hodiny v noci vychutnať nočný pohľad umeleckých zbierok a aktuálnych výstav v 61 múzeách, ku ktorým patrí Historické múzeum, Múzeum Sigmunda Freuda, Leopoldovo múzeum, Židovské múzeum a mnohé ďalšie.

Múzeum skupiny ABBA neotvoria podľa plánu

Múzeum niekdajšej švédskej popovej legendy ABBA neotvorí svoje brány ako malo v pláne. Organizátori však ubezpečujú verejnosť, že projekt bude pokračovať aj naďalej. “Je nám to ľúto, ale múzeum skupiny ABBA v Štokholme nebudeme môcť otvoriť podľa plánu v roku 2009,” uviedla organizátorka Ewa Wigenheim-Westman a jej manžel Ulf Westman.

Poľovníci budú v kaštieli Sv. Anton sláviť 19. Dni sv. Huberta

Kaštieľ vo Svätom Antone v okrese Banská Štiavnica, jeho nádvorie aj priľahlý park bude cez víkend 5.-6. septembra 2009 dejiskom 19. ročníka celoslovenských poľovníckych slávností Dni svätého Huberta. Nepôjde však o uzavretú spoločnosť poľovníkov – Múzeum vo Svätom Antone, ktoré podujatie spolu so Slovenským poľovníckym zväzom organizuje, naň pozýva všetkých priaznivcov poľovníctva alebo dobrej zábavy.