Bratislava: Neprístupné hradné podzemie poodhalí výstava fotografií

Verejnosti neprístupné podzemné chodby Bratislavského hradu dokumentuje výstava fotografií umelcov zo Slovenska, Izraela a Talianska. Projekt má názov Iná tvár Bratislavského hradu a otvorený bude od 29. apríla do 9. mája v každý pracovný deň od 10:00 do 17:00 na Západnom hradnom nádvorí. V tlačovej správe o tom informuje občianske združenie Partner, ktoré výstavu organizuje za podpory Národnej rady a správkyne hradu.

Slovensko budú reprezentovať fotografie Tibora Borského, Šimona Klimana a Júlie Šimákovej. Z Izraela to bude internetový umelec Mattias Shape – Vagrearg a z Talianska Silvia Cabib. Ako sa ďalej uvádza v tlačovej správe, pôvodným zámerom bolo síce fotograficky zdokumentovať podzemné nezrekonštruované chodby, fotografi však rozšírili vnímanie týchto priestorov o príbehy, mýty a tajomstvá spojené s ich históriou.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Na Bratislavský hrad zavíta Björnson

Svetoznámy Nór Björnstjerne Björnson zavíta na Bratislavský hrad. Unikátne dokumenty o svetoznámom nórskom básnikovi, prozaikovi, dramatikovi, publicistovi, politikovi a nositeľovi Nobelovej ceny za literatúru vystavia Nórska národná knižnica a Slovenská národná knižnica (SNK) na Západnej terase Bratislavského hradu od štvrtka 28. októbra 2010. Spoločná nórsko-slovenská výstava pod názov Pocta Björnstjerne Björnsonovi priblíži pri príležitosti 100. výročia smrti osobnosti unikátne dokumenty o jeho živote a diele, agentúru SITA o tom za organizátorov výstavy informoval Juraj Caránek z agentúry Seesame.