Bratislava: Múzeá, galérie aj ZOO dnes zadarmo

V poradí 5. ročník podujatia Bratislava pre všetkých: Dni otvorených dverí samosprávy hlavného mesta ponúka počas dnešného dňa a nedele bezplatné návštevy mnohých inštitúcii a miest v Bratislave. V Primaciálnom paláci je Deň otvorených dverí, na otázky je pripravený odpovedať aj primátor. Návštevníci sa môžu tešiť aj na symbolické odpečatenie Michalskej brány, nebude chýbať ani Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel Tostabur. Večer je pripravený tradičný koncert na hrade Devín, kde vystúpi Milan Lasica a Bratislava hot Serenaders. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v Parku kultúry a oddychu. Pomyselnou čerešničkou bude podľa primátora Andreja Ďurkovského otvorenie zrekonštruovaného Apponyiho paláca v nedeľu o 14:00.

Počas soboty a nedele je možné bezplatne navštíviť ZOO, Botanickú záhradu, Galériu mesta Bratislava či Mestské múzeum. Na nádvorí Starej radnice je jarmok remeselníkov, premieta kino Čas, na Devíne sa môžu záujemcovia oboznámiť s prácou archeológa. V Pálffyho paláci na Panskej ulici je pripravená výstava o bratislavských kostoloch, v Kaplnke sv. Jakuba na Námestí SNP prehliadka podzemia, na nádvorí Mestskej knižnice na Klariskej ulici zasa Bratislavská burza kníh. Chýbať nebudú ani pešie či električkové prehliadky centra mesta, Dostihový míting v starom háji, člnkovanie na IV. rybníku na Železnej studienke či Národné lesnícke dni s vatrou v amfiteátri na Partizánskej lúke. Bezplatné vstupy sú na ľadové plochy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu na ulici Odbojárov a v Dúbravke na Harmincovej ulici, športovo-rekreačný areál na Drieňovej ulici a plaváreň Pasienky.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Múzejníci a galeristi oslavujú dňami otvorených dverí

BRATISLAVA 14. mája 2004 (SITA) – Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí, ktorý si pripomenieme v utorok, otvorí Slovenská národná galéria (SNG) v nedeľu od 10:00 do 22:00 svoje expozície bezplatne. Jej najmenší návštevníci sa môžu tešiť na tvorivú dielňu a animačné programy. Počas Dňa otvorených dverí v SNG si môžete pozrieť výstavu z tvorby Ladislava Mednyánszkeho, ktorú záujemcom o 11:00, 13:00, 16:00, 18:00 a 20:00 predstaví kurátorka Katarína Beňová. Zaujímavé rozprávanie čaká návštevníkov Esterházyho paláca aj v expozíciách venovaných barokovému umeniu a umeniu 19. storočia na Slovensku.

Začína sa prieskum na VŠVU

BRATISLAVA – Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave pozýva na prehliadku semestrálnych prác študentov v rámci dní otvorených dverí dnes 25. 1. 2002 až v nedeľu 27.1. 2002 v čase od 9.00 h do 18.00 h.