BANSKÁ ŠTIAVNICA: Do Štiavnických vrchov mieri 1 200 turistov

Obrázok k článku

Zimný zraz Klubu slovenských turistov (KST) a stretnutia turistických oddielov mládeže sa bude po prvý raz konať v Banskej Štiavnici a regióne Štiavnických vrchov. Prví z 1 200 prihlásených účastníkov sa na 49. ročník zrazu začnú schádzať v historickom baníckom meste už dnes. Na nasledujúce dva dni organizátori zabezpečili všetky dostupné ubytovacie kapacity, stravu pre účastníkov i dopravu. Veria, že nápor zvládnu, pretože v meste a okolí je v ubytovacích zariadeniach k dispozícii 1 400 postelí. „Pripravili sme päť trás pre bežecké lyžovanie, tri pešie trasy a šesť fakultatívnych výletov autobusmi k atrakciám blízkeho okolia. Spolu sme v Štiavnických vrchoch upravili 117 km trás a chodníkov a obnovili ich turistické značenie. Predĺžené otváracie hodiny bude mať počas víkendu turistické informačné centrum aj galéria Schemnitz. Slovenské banské múzeum pripravilo pre turistov špeciálny program, predstavia sa aj štiavnickí umeleckí remeselníci a večer budú v podnikoch koncerty či ochutnávky lokálnych vín a produktov pivovaru,“ uviedol pre agentúru SITA výkonný riaditeľ podujatia Igor Kuhn.

 

Zimný zraz organizuje Regionálne združenie KST Žiar nad Hronom v spolupráci s mestom Banská Štiavnica, KST Dr. Téryho Banská Štiavnica, Odborom KST Vyhne a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Banská Štiavnica. „Je pre nás nielen veľká česť, ale aj veľká výzva pripraviť takúto významnú celoslovenskú turistickú akciu. Dúfame, že podujatie bude aj ekonomickým prínosom pre región. Nezanedbateľný je aj jeho prínos pre imidž Štiavnice ako zimnej destinácie. Veríme, že sa nám vydarí počasie a obyvateľov prosíme, aby návštevníkom vyšli všestranne v ústrety,“ dodal Igor Kuhn.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

SBM – My sa nevieme sťažovať nahlas

(od 8.4. do 15.5.)
Slovenské banské múzeum – Galéria Jozefa Kollára v spolupráci s Pohronským osvetovým strediskom Žiar nad Hronom, pracovisko Banská Štiavnica pripravili pre návštevníkov V. ročník výstavného podujatia My sa nevieme sťažovať nahlas.

SBM – Noc na starom zámku

(9.7., 17.7., 24.7., 7.8., 14.8., 11.9.)
Po úspechu v minulom roku sa aj v tomto roku rozhodlo Slovenské banské múzeum pripraviť pre návštevníkov mesta, ale aj Štiavničanov zaujímavé nočné divadelné prehliadky s názvom Noc na Starom zámku. Aj v tomto roku sa predstaví celá plejáda štiavnických ochotníkov.. Chýbať nebudú ani členovia skupiny historického šermu Bojník z Bojníc.

Marína šťastne vydatá

BANSKÁ ŠTIAVNICA (RM) – Občianske združenie Paradajz a Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici si dovoľujú touto cestou oznámiť ctenej verejnosti, že slečna Mária PISCHLOVÁ, teda MARÍNA Andreja Sládkoviča, bude v piatok 17. decembra roku pána 2004, vo svojom rodnom dome v Banskej Štiavnici od 16-tej hodiny konečne šťastne vydatá.