Armáda sa zbavuje kasární v Kežmarku a Zvolene

Rezort obrany sa chce zbaviť kasární vo Zvolene a časti kasární v Kežmarku. Obe nehnuteľnosti by mali po odsúhlasení vládou prejsť bezodplatne na spomínané mestá.
Cenu nehnuteľností zvolenských kasární kpt. Nálepku stanovil znalec na 69 miliónov Sk (2 290 380 €). Rozhodnutím ministra obrany sa kasárne stali prebytočným majetkom vo februári 2006. Potom, keď o ne neprejavili záujem štátne organizácie, boli ponúknuté mestu. To chce podľa materiálu MO SR využiť tento majetok na vybudovanie obytného súboru pre sociálne slabšie skupiny obyvateľov. Pôjde prevažne o prestavbu, dostavbu a rekonštrukciu jestvujúceho objektu. Cena časti objektu Dukelských kasární v Kežmarku bola znalcom stanovená na 16,3 milióna korún (541 061 €). Za prebytočný bol vyhlásený v máji tohto roku. Vláda by o prevode prebytočného majetku na obce mala rozhodnúť na rokovaní 20. augusta.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Archeológovia by chceli v Nitre vytvoriť archeoskanzen

O priestory v bývalých kasárňach pod Zoborom v Nitre prejavilo záujem niekoľko uchádzačov. Mesto síce zatiaľ žiadnu súťaž na ich obsadenie nevypísalo, už teraz sa však o ne uchádza hneď niekoľko subjektov. Divadlo Andreja Bagara by tu chcelo skladovať svoje kulisy, Univerzita Konštantína Filozofa sem chce presťahovať rektorát a Filozofickú fakultu. Ďalší by tu chceli umiestniť záchranárskych psov, automobilové veterány, letecké múzeum či Vínnu galériu. “Žiadosti budeme rešpektovať, pokiaľ to len trošku bude zapadať do scenára, ktorý sa pripravuje,” uviedol primátor Jozef Dvonč.

Sídlisko Juh opäť patrí obci Ľubica, a nie Kežmarku

KEŽMAROK,ĽUBICA – Sídlisko Juh opäť patrí obci Ľubica, a nie mestu Kežmarok. Vláda včera totiž zrušila svoje uznesenie z 3. júla 2002, ktorým prisúdila sídlisko Kežmarku. Ľubica krátko po schválení tohto uznesenia podala podnet na Generálnu prokuratúru, ktorým podala trestné oznámenie na premiéra, členov vlády a predsedu Štatistického úradu. Podľa Generálnej prokuratúry vláda nemala ústavné ani zákonné splnomocnenie rozhodovať o tom, že územie, na ktorom leží sídlisko Juh, sa stáva súčasťou územia mesta Kežmarok.