Architekt predstaví pamiatky Trnavy na bicykli

Obrázok k článku

Prehliadky Trnavy na bicykloch v sprievode architekta Miroslava Beňáka umožnia spoznať zaujímavé industriálne objekty a ďalšie pamiatky z trochu iného pohľadu ako počas bežných prechádzok mestom. Počas dvojhodinových komentovaných cykloprehliadok s podtitulom Mesto na prahu moderny architekt priblíži významné, mnohokrát nepovšimnuté objekty a miesta, ktoré formovali rozvoj a vzhľad Trnavy od polovice 19. storočia až po súčasnosť. Prvá cykloprehliadka Trnavy bude v sobotu 17. septembra v rámci Európskeho týždňa mobility a bude bezplatná.

 

„Plánovaná trasa sa začína na Hospodárskej ulici a účastníkov zavedie aj mimo historického centra chráneného hradbami. Počas prehliadky získajú nový pohľad na mnohé stavby ako napríklad Bellušov vodojem, trnavský cukrovar, ale aj kontroverzné objekty a sídliská z obdobia socializmu,“ povedal Alexander Prostinák, manažér Turistického informačného centra v Trnave. Prehliadky možno absolvovať na vlastnom bicykli alebo sa dá bicykel vypožičať prostredníctvom systému Kolokolo.

 

Ďalšie cykloprehliadky budú 24. a 25. septembra a 1. októbra. Poplatok s použitím vlastného bicykla je tri eurá, s vypožičaným bicyklom päť eur. Podujatie pripravila oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava tourism.

 

 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články