200 miliónov z rezervného fondu použije BSK na opravy

Rezervný fond Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) vo výške 200 miliónov korún bude použitý na rekonštrukciu budov a ciest. Schválili to krajskí poslanci na dnešnom zasadaní zastupiteľstva. Peniaze majú byť použité na opravu budov, rekonštrukciu ciest a na nákup špeciálnych motorových vozidiel pre zariadenia sociálnych služieb.

Na kompletnú rekonštrukciu budovy Konzervatória na Konventnej ulici v Bratislave pôjde 54 miliónov, pričom tento projekt bude spolufinancovaný z úveru od Európskej investičnej banky (EIB). Výraznejšie zmeny by sa mali urobiť v suteréne, ktorého časť priestorov plánujú využívať ako koncertnú sálu, tiež sa majú opraviť šatne, sociálne zariadenia a klubovňa.

Suma 46,2 milióna korún pôjde na kompletnú rekonštrukciu štvorpodlažnej budovy Gymnázia na Grösslingovej ulici v Bratislave, tento projekt je tiež spolufinancovaný EIB. Peniaze majú byť použité na výmenu dverí a okien, opravu fasády, strechy, sociálnych zariadení, na zateplenie, výmenu kanalizácie, rekonštrukciu dvora a ihrísk.

Na rekonštrukciu ciest II. a III. triedy na území Bratislavského kraja a na nadstavbu Gymnázia v Pezinku na Seneckej ulici sa použije 45 miliónov korún. Keďže cesty sú v pomerne zlom stave, ich opravami by sa podľa návrhu mala zvýšiť bezpečnosť na cestách a tiež by sa mala doprava v kraji zrýchliť. Nadstavbou gymnázia v Pezinku by mali vzniknúť priestory pre teoretické učebne, kabinety a sociálne zariadenia, ktoré nahradia nevyhovujúce suterénne priestory. Súčasťou nadstavby je aj výmena strešnej krytiny.

Na nákup špecializovaných motorových vozidiel, ktoré budú slúžiť na prepravu imobilných občanov zo zariadení sociálnych služieb, je určených 4,8 milióna korún. Plánované výdavky budú najmä na zabezpečenie špeciálneho vybavenia týchto vozidiel. Vozidlo musí byť napríklad vybavené zdvíhacou plošinou, musí mať maximálnu výšku 195 centimetrov, aby nepresahovala výšku vjazdov do nemocníc, v zadnej časti musí byť dostatočný priestor na prepravu dvoch klientov na vozíku, tiež tu musí byť inštalovaná klimatizácia.

Suma 50 miliónov korún je určená na druhú etapu rekonštrukcie budovy Bratislavského kraja, na jej prestavbu a modernizáciu.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Štátnu operu začnú rekonštruovať ešte tento rok

BANSKÁ BYSTRICA 1. júna 2004 (SITA) – Vyše dva roky plánovaná rekonštrukcia budovy banskobystrickej Štátnej opery (ŠO) by sa mala začať ešte v tomto roku. Po návšteve ŠO, Múzea SNP a Štátnej vedeckej knižnice to dnes v Banskej Bystrici vyhlásil minister kultúry Rudolf Chmel. Uviedol, že v rozpočte ministerstva sa pokúsi nájsť dva-tri milióny na začatie rekonštrukcie a pri rokovaniach o budúcoročnom rozpočte bude presadzovať zvýšenie kapitálových prostriedkov pre ŠO. Chmel konštatoval, že je smutný z dezolátneho stavu, v akom budova ŠO je. Verí, že do troch rokov sa ju podarí komplexne zrekonštruovať.

Pro Slovakia: tretinu delili poslanci

SEREĎ – Synagógu v Seredi ako jedinú zachovanú v okresoch Galanta a Šaľa zbúrajú. Miesto nej postavia telocvičňu. „Objekt synagógy, priľahlá budova a pozemky sú vlastníctvom Telovýchovnej jednoty Lokomotíva. Dnes máme deväť basketbalových družstiev, pre ktoré chceme postaviť priestor s riadnymi parametrami,“ vysvetľuje tajomník TJ Albert Kudela.