Výzva na odvolanie riaditeľa KPÚ úspešná

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Dňa 2.1. 2012 sa 14 občanov Banskej Štiavnica a Banskej Bystrice obrátilo s verejnou výzvou na generálnu riaditeľku Pamiatkového úradu SR Katarínu Kosovú, aby odvolala riaditeľa Krajského pamiatkového úradu v Banskej Bystrici PhDr. Miroslava Suru.

Vo výzve boli zhrnuté dôvody, ktoré viedli signatárov k takejto výzve, išlo predovšetkým o nekompetentné rozhodovanie v oblasti pamiatkovej starostlivosti. Výzvu podporilo svojim podpisom 950 občanov
V oficiálnej odpovedi od generálnej riaditeľky sa uvádza, že „neprevládajú jednoznačné dôvody na to, aby bol odvolaný z funkcie riaditeľa“. Pani generálna riaditeľka tak dodatočne legitimizovala konanie, ktoré signatári označujú za nekompetentné, škandalózne a účelové. Podľa signatárov výzvy je to veľmi nešťastný dôkaz pomerov, ktoré v oblasti pamiatkovej starostlivosti na Slovensku v súčasnosti prevládajú.

Oceňujeme, že Ministerstvo kultúry SR situáciu vyhodnotilo inak, ako generálna riaditeľka PÚ SR a PhDr. Miroslav Sura ku 1.3.2012 už nie je zamestnancom KPÚ SR.

Teraz apelujeme na PÚ SR, aby sa konkurz na nového riaditeľa neodďaľoval a prebehol transparentne a so zainteresovaním odbornej verejnosti. Len tak sa dá zabezpečiť, aby sa neopakovala situácia, ktorá viedla nespokojných občanov k výzve na odvolanie riaditeľa KPÚ Miroslava Suru.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

VZNIK A VÝVOJ ÚSTAVU

1951 – Pamiatkový ústav bol založený k 1.1.1951 a premenovaný na Slovenský pamiatkový ústav v novembri toho istého roku.

riaditeľ: Dr.Ing.arch.Jozef ŠEBEK (z Prahy), od 1.12.1954 Július ŠVEDA

Odpovede

  1. Podstatné je toto

    Podstatné je toto vyhlásenie:

    …povedal dnes pre agentúru SITA Sura s tým, že už je tretí rok v dôchodkovom veku a na odchod sa chystal od začiatku roka. Dodal, že na dôchodku bude mať viac času, aby sa venoval obrane svojej cti a na Macharika s právnikmi pripravuje trestné oznámenie za ohováranie aj žalobu na ochranu osobnosti. “Pán Macharik sa mal radšej modliť, aby som zostal vo funkcii,” podotkol Sura.

  2. Tomu sa hovorí

    Tomu sa hovorí pomsta?Zamyslime sa nad pôsobením pani Kosovej v jej funkcii.

Comments are closed.