Vnútorná omietka drevenice.

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Dobrý deň,

potrebujem opraviť vnútornú omietku drevenice. Na trámoch, ktoré tvoria múr sú pribité šikmé prúty (asi vrbové) a medzi ne je hlinená omietka nalíčená vápnom. Miestami je omietka vypadaná až vidieť drevo. Možno aj tam kde nieje vypadnutá už nedrží tak ako by mala. Staťí to len vyspraviť a čím? Alebo treba obúchať radšej všetko a nahodiž znovu. Hodí sa tam hlinená omietka z

http://www.createrra.sk/Createrra/hlinene_omietky.html

alebo radšej niečo zarobiť? Počul som o pomere 3:2:1 piesok, piliny, vápno.

Čo by ste mi poradili? Fotky by boli najlepšie, prinesiem v piatok.

Zdraví Gaso

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Hlinené stavby

Z hliny sa stavalo už v praveku. Monumentálne hlinené stavby poznáme zo starovekého Egypta a Mezopotámie. V Mezopotámii sa do hliny na nepálené tehly na stavbu zikkuratov pridával prírodný asfalt – bitúmen. V Egypte, antickom Grécku a Ríme sa do hliny pridávala rezaná slama. Stavbu stien z hliny spomína aj rímsky architekt Vitruvius v 2. polovici 1. storočia pred naším letopočtom. V Európe bola nepálená hlina bežným stavebným materiálom až do 1. svetovej vojny.

Odpovede

  1. Niektoré z rých diskusii som

    Niektoré z rých diskusii som mal prečítané, ale ani z tých čo som predtým nečítal som sa nedozvedel odpoveď na moje otázky. Týkajú sa vypchávania špár v dervenici, čo nieje môj prípad, alebo omietok v kamenných a hlinených chalupách čo tiež nieje môj prípad.

     

    A tak otázka znova: oprava vnútornej hlinenej omietky v drevevnici do vrbových prútov:

    – hlinenou maltou http://www.rigi.cz

    – alebo nejaký recept a vlastné miešanie – aké?

    Ďakujem

Comments are closed.