Vaši predkovia na internete

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Zaoberate sa vyskumom svojho priezviska? Server https://www.familysearch.org uz v minulosti zverejnil nasnimane matriky z uzemia byvaleho horneho Uhorska z rokov 1598 – 1910. Spolu 1,853,592 vam vyrazne pomahala vo vasom genealogickom vyskume.

Tento server vsak zasiel dalej a k 15. 6. 2012 poskytol na tomto odkaze:

https://www.familysearch.org/search/collection/show#uri=http://www.familysearch.org/searchapi/search/collection/1554443

moznost vyhladavat v tejto databaze prepisov obrazkov. Predpokladam, ze fotografie prepisoval automat, a tak je mozne, ze databaza nebude uplna, alebo bude treba vyhladavat aj rozne varianty priezviska. Server vsak realizuje aj projekt prepisu ludmi, kde ma komunita k dispozicii nastroj pre PC aj mobilny telefon v ramci ktorej je mozne vpisat co vidite na obrazku. Takto sa zaznamy upresunuju.

Chybajuce sucasti skladacky, ktoru ziskate po pouziti vyhladavania, vsak lahko doplnite manualnym vyhladanim listu.

Prajem vela trpezlivosti.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Odkryli táborisko z čias neandertálcov

Táborisko z čias, keď neandertálcov v Európe striedal človek dnešného typu, skúmali počas leta archeológovia zo Slovenskej akadémie vied v Nitre. Nachádza sa v katastri Trenčianskych Teplíc a patrí kultúre nazvanej szeletien, ktorá existovala v poslednej dobe ľadovej medzi rokmi 35 až 40-tisíc pred naším letopočtom.

Pri Bratislave našli unikátny hrob germánskeho náčelníka

Unikátny hrob germánskeho náčelníka z 1. storočia nášho letopočtu sa podarilo nájsť archeológom pri Bratislave. Nebožtík mal pri sebe milodary, ktoré predstavovali na tú dobu rozprávkové bohatstvo. Našlo sa tu sedem bronzových nádob, tri hlinené a dve sklenené misky – všetko importy z Rímskej ríše, ale aj šatové spony, britva, nôž, ovčiarske nožnice, ostrohy a súčasti opasku. „Najmä sklenené nádoby vyzerajú, akoby boli vyhotovené včera a nie pred takmer 2 000 rokmi. Osobitnú pozornosť si zasluhuje aj bronzová kanvica s vyobrazeným božstvom, pravdepodobne bohom obchodu Merkúrom. Presne sa tu bude dať určiť až po konzervácii,“ povedal vedúci výskumu Kristián Elschek.

Odpovede

  1. paráda, vďaka Harp, naozaj to

    paráda, vďaka Harp, naozaj to funguje tak ako si predstavujem

     

Comments are closed.