Varovanie

Titulny obrazok blogu uzivatela: pipo

Dobry den,

klikla som na stranku – najsirsia online kniznica. Vyzvalo ma na  registraciu, a AZ POTOM mi bolo oznamene, ze toto je plateny portal.

Rychlo som stranku opustila, ale uz bolo neskoro.

Vygenerovalo mi to fakturu za uzivanie kniznice na 24 mesiacov za 70 eur  a  nie je moznost od zmluvy odstupit.

Odpisala som, ze nebolo vopred varovanie, ze toto je platena stranka a ze  nechcem sluzby vyuzivat a odhlasujem sa z posyktovania sluzieb, a nemienim ani platit 70 eurá za sluzby, ktore nechcem v buducnosti vyuzivat. TAk ze  mam zaplatit spolu 70 eur + 60 eur za porusenie zmluvy + 5 eur manipulacny  poplatok.
Odmietla som.

Uz po par dnoch mi dosla nova vyzva na uhradu-1.upomienka a za upomienku  5  eur navyse-za par dni. !!!!
Firma nema na seba telefonicky kontakt a je registrovana na Seychelach.

Preslo zase dalsich par dni , ked som si vygooglila, ze nemam nic platit,  aj  som im odpisala , googlila som dalej, sla za pravnickou a odmietala platit.

Dnes-po 2 mesiacoch mi prisla predzalobna upomienka od SLOVENSKEJ FIRMY BIB !!!, ze k istine 107 eur (skade sa vzala tato vyssia suma?!) á mam plus 22  eur uroky !

20percent za 2 mesiace !!! a ked nezaplatim spolu 130 eur,  ide  to na sud a bude to vyse 300 eur.
Pravnicka mi poradila zaplatit, kedze  su  na Seychelach a neda sa odstupit od zmluvy.
NEVYUZILA SOM ANI PISMENKO Z ICH SLUZIEB !!!!!!

Prosim, varujte dalsich, aby neklikali kniznicu, hokejove majstrovstva  (aj  toto uz vyparatili), mozno pride futbal a olympiada a SA NIKAM SAMI NEREGISTRUJTE !

Neskocte do pasce !

tu je ich mail: Online Investment Group Ltd.
 
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
 
Slovenská firma BIB Services s.r.o.,po mě pořád vyžaduje zaplacení částky zhruba 140 euro,MÁ S TÍM NĚKDO ZKUŠENOST?
Slovenská společnost BIB Services, s.r.o., opakovaně pod výhružkou exekucí a žalob tlačí tisíce Čechů k zaplacení několika desítek eur za registraci na internetových stránkách provozovaných seychelskou společností Online Investment Group Ltd. A to přestože smlouva na webu ve většině případů vůbec nevznikla. Před několika dny začala BIB Services znovu rozesílat e-mailové výzvy, aby lidé do 14 dnů údajný dluh zaplatili, jinak pošle k soudu návrh na vydání platebního rozkazu. Rada právníků ovšem zní vůbec nereagovat a nic neplatit, dokud nepřijde dopis přímo od soudu. Teprve pak by bylo vhodné reagovat.
„Výzvy jsou napsané tak, aby si méně pozorní lidé mysleli, že pohledávka už je u soudu, a že musejí zaplatit. A někteří lidé bohužel psychickému nátlaku podlehnou,“ říká Tomáš Večl z Evropského spotřebitelského centra (ESC), na které se obracejí stovky lidí s žádostí o radu, jak postupovat. ESC se zabývá spory českých spotřebitelů s prodejci z jiných zemí EU a o tomto problému ví díky partnerským centrům v jiných členských státech EU. Pochybný projekt tzv. webových pastí totiž běží i jinde v Evropě, např. Dánsku či Německu.
„Firma založí stránku s jinak volně dostupným obsahem, například s informacemi o fotbalovém mistrovství nebo volně šiřitelným softwarem, a na titulní straně nabídne možnost soutěžit o drahou elektroniku. Pár měsíců poté, co návštěvník webu do soutěžního formuláře vyplní své osobní údaje, mu přijde e-mail, že se na daných stránkách zaregistroval a za dvouleté členství musí dle smluvních podmínek zaplatit třeba 60 eur,“ popisuje Tomáš Večl a upozorňuje: „Smlouva ale ve většině případů platně nevznikla. Webové stránky jsou tvořeny záměrně klamavým způsobem a protože zákon tyto tzv. nekalé obchodní praktiky zakazuje, nemohou vést ke vzniku platné smlouvy. Při registraci mohou být navíc velmi snadno zneužity osobní údaje třetí osobou a nezřídka ji provádějí také děti bez plné způsobilosti k právním úkonům.“
Částky ve výši zhruba 50–100 eur vymáhá společnost BIB Services, s.r.o., v zastoupení společnosti Online Investment Group údajně registrované na Seychelách. Druhá jmenovaná „firma“ byla vytvořena jako následník slovenských společností Web Content a Pro Content, které s těmito praktikami na Slovensku začínaly. Díky jazykové blízkosti se cílem nekalých praktik stali i čeští uživatelé internetu. Evropské spotřebitelské centrum pomáhá a radí spotřebitelům ve sporech s prodejci zboží a služeb z jiných zemí EU, Norska a Islandu. Síť 29 Evropských spotřebitelských center je zřizována Evropskou komisí a členskými státy, česká kancelář působí při České obchodní inspekci. Více na www.coi.cz/esc.
 
Zdroj:
http://www.odpovedi.cz/otazky/slovenska-firma-bib-services-s-r-o-po-me-porad-vyzaduje-zaplaceni-castky-zhruba-140-euro-ma-s-tim-nekdo-zkusenost
 

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Odpovede

  1. Iba doplním ďalšie

    Iba doplním ďalšie informácie.

    Slovenská firma posílá místo výhry fakturu a vyhrožuje exekucí. I Čechům

    15. února 2011  16:25

    Slovenská firma BIB Services se snaží z lidí podvodem vylákat peníze. Pod hrozbou exekucí a žalob žádá desítky eur za registraci na stránkách provozovaných seychelskou společností Online Investment Group. Podle Evropského spotřebitelského centra se problém týká tisíců Čechů.

    Pokud se lidé přihlásí do soutěže na pochybných internetových stránkách, za pár měsíců jim přijde výzva k zaplacení registrace.

    Firma vyzývá údajné dlužníky, aby jí zaplatili do 14 dnů, v opačném případě hrozí soudem. Právníci však lidem radí nic neplatit a reagovat až ve chvíli, kdy skutečně dorazí dopis od soudu.

    “Výzvy jsou napsané tak, aby si méně pozorní lidé mysleli, že pohledávka už u soudu je, a že musejí zaplatit. A někteří lidé bohužel psychickému nátlaku podlehnou,” říká Tomáš Večl z Evropského spotřebitelského centra (ESC), na které se obracejí stovky takto postižených lidí.

    Finta slovenské firmy spočívá v tom, že založí webovou stránku s jinak volně dostupným obsahem a uspořádá na ní soutěž o drahou elektroniku. “Pár měsíců poté, co návštěvník webu do soutěžního formuláře vyplní své osobní údaje, mu přijde e-mail, že se na daných stránkách zaregistroval a za dvouleté členství musí dle smluvních podmínek zaplatit třeba 60 eur,” popisuje Večl.

    Podvodů bude přibývat, varují odborníci.

    Smlouva však podle něj ve většině případů platně nevznikla. “Webové stránky jsou tvořeny záměrně klamavým způsobem, a protože zákon tyto nekalé obchodní praktiky zakazuje, nemohou vést ke vzniku platné smlouvy,” ujišťuje Večl.

    Před firmou Online Investment Group varují spotřebitelská centra opakovaně. Sdružení obrany spotřebitelů na firmu loni podalo dokonce trestní oznámení za podvod.

    Odborníci čekají, že podobných podvodů bude na internetu přibývat. Varují proto spotřebitele před neuváženým poskytováním osobních údajů.

    Jakým stránkám se vyhnout

    Před návštěvou následujících internetových stránek ESC varuje

    basne-portal.sk

    basnici.sk

    download-portal.sk

    downloads-portal.sk

    downloads-server.sk

    ms-2010.sk

    online-mapy.sk

    openoffice-24.sk

    stahnout-zde.cz

    stahujme.sk

    videolan.sk

    vlc.sk

    x-mas.cz

    Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/slovenska-firma-posila-misto-vyhry-fakturu-a-vyhrozuje-exekuci-i-cechum-14t-/ekonomika.aspx?c=A110215_161853_ekonomika_vem

  2.  
    Úvod – Klan Adamčovcov
    Na

     

    Úvod – Klan Adamčovcov

    Na slovenskom internete je rodina Adamčovcov veľmi dobre známa. Viliam Adamča, Róbert Adamča, ich sestra Elena Vejačková, matka Gabriela Adamčová a Adamčov bratranec Alexander Varín majú za sebou sériu rôznych podvodov. Ich stratégia prebieha takto: založia si s.r.o. , Ltd, GmbH cez tretiu firmu, ktorá im vyhotoví papiere cez úrady. Povinný firemný vklad sa obehne a tak niekto môže vlastniť aj 60 s.r.o. bez toho, aby mali na účte povinný vklad (samozrejme jedná sa o podvod). Novozaloženú schránkovú firmu buď priradia k iným schránkovým firmám na tú istú adresu, alebo ju prenesú do daňového raja kde nemusia Slovensku platiť daň. Toto im umožňuje vyhnúť sa daňovej povinnosti, ale nie súdnemu konaniu. Na túto firmu registrujú viacero web domén. Cez webovú stránku poskytujú produkty, ktoré sú inde zdarma, používajú logá chránené copyrightom bez súhlasu. Na predaj týchto produktov nemajú licenciu lebo sú zdarma, nie sú ich tvorcovia a nevlastnia autorské práva. Na web stránku uvedú registračný formulár pre výhernú cenu. Po vyplnení registračného formulára za pár dní človek, ktorý sa takto registroval, obdrží faktúru. Zmluva je väčšinou dlhá a slabo čitateľná (je mimo zorného uhla niekedy je drobným tenkým písmom. Dôležité informácie ako cena a detaily sumy sú zakomponované do textu aby s ním splývali. Takisto zmluva sa dosť často odvoláva na neplatné právne úkony alebo si vysvetľuje platné zákony po svojom (elektronický podpis a podobne). Je to premyslený krok, lebo ak by došlo k žalobe, tak prípad bude klasifikovaný ako priestupok kvôli nízkej sume a veľa ľudí sa po čase na stratu vykašle a podvodníka nežaluje.

    Ak má človek rozum a faktúru nezaplatí, zakrátko dostane varovanie o exekúcii. Tu ide o ďalší premyslený ťah, keďže žiadna firma a ani exekučná firma nemôže vykonať exekúciu bez súdneho povolenia. Následne tento podvod vystupňujú ešte listom priamo od exekučnej firmy, kde sú zarátané penále. Čo ale občan nevie je to, že exekučná firma je len ďalšia schránková s.r.o, ktorá nemá ani povolenie od súdu vykonávať exekúciu. Čo naozaj nechcú je to, aby došlo k súdnemu konaniu, kde by museli dokazovať vlastníctvo produktu, ochrannej známky a to že ste ho využívali a že ste uzavreli zmluvu s plným vedomím (toto je veľmi dôležitá vec lebo registrovať sa kvôli výhre a používať obsah stránky 12 mesiacov sú dve odlišné veci). V prípade súdneho exekučného prípadu sa stačí odvolať, dôjde k súdnemu konaniu a keďže platí prezumpcia neviny tak schránková firma by Vám nemohla nič dokázať.

    Kto je kto v onlinovej mafii

    Viliam Adamča, konateľ (AG Business s.r.o., M&C Office s.r.o., Reklama – Global, s.r.o.) a jeho sestra Elena Vejačková sú len šachovými figúrkami v medzinárodnom merítku v celom podvode, ale na Slovensku reprezentujú záujmy svojho šéfa Michaela Burata z Nemecka. Ich spolupracovníci na Slovensku sú Pavol Hlaváč (konateľ Web Content s.r.o., IDSW Network s.r.o., Pro Content s.r.o.) a Patrik Béger (konateľ BiB Services s.r.o.), členovia kynologickeho klubu v Alekšinciach blízko Nitry.

    Doména firmy Web Content s.r.o. patrí firme Reklama – Global, s.r.o (táto firma má registrované tieto domény http://www.zoznamdomen.sk/vlastnik_domen/REKL-0026). V oboch je majiteľom Viliam Adamča.

    Andrej Jurík (konateľ International Payment Services s. r. o.) je konateľom firmy, ktorá píše exekučné listy. Jej web stránka je registrovaná v Cronon AG Berlin Niederlassung Regensburg. Na servery ns1.first-ns.de, kde je táto web stránka, je aj stránka BIB services s.r.o.

    Firma Patrik Béger – BIB services s.r.o ktorá existuje sotva rok, bola na predaj predtým než meno spoločnosti odkúpil Béger. Ten o sebe tvrdí, že “Sme vedúcou spoločnosťou na trhu poskytujúcou služby v oblasti spravovania pohľadávok. Vďaka skúsenostiam a využívaniu pokrokových technológií ponúkame kvalitné a bezproblémové spravovanie akéhokoľvek množstva pohľadávok a vysokú efektivitu pri ich vymáhaní.” Jej webstránka je umiestnená na serveroch ns1.first-ns.de, ktoré používa Michael Burat a Viliam Adamča. Takisto je na tom istom serveri stránka International Payment Services s. r. o, konateľ Andrej Jurík).

    Dosť aktívna bola aj South Ocean Investment Corp. ktorá bola prevádzkovateľom http://www.downloads-portal.sk admin je Pro Content s.r.o. (Pavol Hlaváč) a ako tech je uvedený Reklama Global s.r.o. (Viliam Adamča). Stránka je umiestnená na ns1.first-ns.de kde sa nachádza web stránka International Payment Services (Andrej Jurík) a BiB services (Patrik Béger) .

    Na Slovensku najnovšie pribudla ešte Online Investment Group Ltd. (sampionat.sk, hokej-2011.sk). Online investment group limited nemá stránku, ale používa tieto email adresy upomienka@oig-ltd.eu, oig-ltd@pro-mail.eu. Pro-mail.eu je registrovaná firmou Cronon AG Berlin Niederlassung Regensburg a umiestnená na servery ns1.first-ns.de. Ten istý server používa International Payment Services s. r. o. (Andrej Jurík) a BiB services s.r.o (Patrik Béger). Pro-Mail, ktorý používa Online Investment Group, bol registrovaný cez Elenu Vejačkovú, sestru Viliama Adamču (ako registrátor je uvedený Reklama – Global, s.r.o, ktorej konateľ je Viliam Adamča).

    Stránka sampionat.sk, hokej-2011.sk používa bez povolenia logo hier a logo maskota. Jedná sa o jasné porušenie autorských práv. Takisto sa na stránke nachádza logo firmy ESET s.r.o., ktoré nie je vloženou reklamou, ale úmyselne vložená ako súčasť stránky, aby voviedla návštevníka stránky v omyl že sa jedná o bezpečnú stránku. Na sub linku stránka uverejňuje bez povolenia hymnu majstrovstiev sveta a text hymny. Obsah stránky je verejne dostupný z verejných zdrojov a teda predávajú obsah ako tovar ktorý nevytvorili a nemajú povolenie od autorov.

    Adamčovci a nemecká centrála

    Viliam Adamča je v Nemecku zapletený do káuz so stránkami Content4U GmbH / download-service.de, Gehaltsvergleich Ltd, Go Web Ltd/ gedichte-welten.de, MB Routenplaner GmbH, Premium Content GmbH.

    Jeho bratranec Alexander Varín je aktívny v týchto spoločnostiach: Tropmi GmbH, Antassia GmbH, Content Services Limited.

    Spolupracovníci v Nemecku: Steffen Fuchs, Neugeboren, Ronny, Heiko Titze, Steffen Fuchs, Lorenz Bächtold. Nemôžem uviesť všetkých, lebo dokopy sa jedná o asi 60 ľudí. Ich mená sa dajú nájsť na internete.

    Digital Distributions Ltd/ lyrics-finden.com, Euro Content Limited/ easy-download.info robí Slovensku hanbu v Taliansku.

    Matka Viliama Adamču – Gabriela Adamčová s jeho bratom Róbertom Adamčom sú aktívni v Premium Content GmbH.

    Šéf

    Celej sieti v Nemecku vládne Michael Burat, ktorý má pod palcom stovky stránok v Anglicku, Nemecku, Slovensku a Taliansku. Stránky sú umiestnené na serveroch v Nemecku, kde je aj hlavné Buratovo sídlo. V ostatných krajinách pôsobia jeho spoločníci ako agenti, ktorí robia prekladateľskú činnosť, informujú centrálu o možnostiach nových podvodov, zakladajú schránkové spoločnosti na svoje mená a v mene týchto firiem potom robia podvody na internete. Ak niekto odmietne zaplatiť, tak agentúra vyšle signál centrále a vytvorí sa nová schránková firma ktorá vystraší občana exekúciou, hoci nato nemá od súdu povolenie.

    Michael Burat začal svoju kriminálnu činnosť už v mladosti a prvé známe prípady siahajú do roku 2004. Svojich oponentov likviduje DdoS útokmi na servery, právnymi vyhrážkami a zastrašovaním, vytváraním účtov na diskusných fórach. V poslednom čase sa mu prestalo dariť, keď správy o jeho činnosti prenikli do právnických a súdnych kruhov a jeho ľudia sú vláčení od súdu k súdu. On sám bol postavený pred súd a čakajú ho súdne pojednávania až do zimy. Je podozrenie, že rodina Adamčovcov sa presunula na Slovensko, aby sa vyhli nemeckým orgánom činným v trestnom konaní.

    Verím, že proti tejto rodine sa už po roku konečne zakročí. Nielen, že nerušene vykonávajú trestnú činnosť, ktorú odsudzujú spotrebiteľské združenia už v troch krajinách, ale aj poškodzujú dobré meno Slovenskej republiky s novým podvodom týkajúcim sa stránky majstrovstiev sveta. Na nemeckom súde je kauze ich šéfa venovaná celá stena súdneho archívu. Len na reportáž nemeckej SAT 1 sa prihlásilo 3000 ľudí. Niekoľko spotrebiteľských združení a stránok registruje poškodených do desiatok tisíc. Burat a Adamčovci nahnevali tú nesprávnu krajinu a z principiálnych dôvodov by sa na Slovensku voči nim malo začať stíhanie.

    Varujú proti nim také médiá ako zive.sk, sme.sk, Hospodárske noviny. Televízne stanice na Slovensku napríklad TA3 a Markíza. Ďalej spotrebiteľské združenia a SOI. Je niekoľko združení, ktoré zbierajú poškodených na hromadnú žalobu. V Čechách médiá a portály varujú pred touto skupinou a takisto sa zbierajú žaloby. Bolo im dovolené nečinnosťou orgánov existovať už rok a nemyslím si, že to obrazu Slovenska vo svete zrovna prospieva, keď s ich menom sa najčastejšie skloňuje naša krajina.

    Prikladám niekoľko linkov a videí.

     

    Slovensko Videá:

    Lampáreň 24.1.2010: http://www.youtube.com/watch?v=kLIt_5CY2Kk&feature=grec_index

    Lampáreň 23.6.2010: http://www.youtube.com/watch?v=g3PUUvU3xv4

    TV Noviny 3.7.2010: http://www.youtube.com/watch?v=tYFwwDzCOGY&feature=grec_index

    STV1 FOKUS 28.10.2010: http://www.stv.sk/online/archiv/fokus/?id=34883&scroll=37

    Nemecko Videá:

    ZDF .report: http://www.dailymotion.com/video/xe7umw_internetabzocker_news

    SAT1 facto24: http://facto24.de/2011/03/30/michael-burat-gibt-sensationelles-interview/

    SAT1 akte2011: http://www.youtube.com/watch?v=S7QBnERHnNI

    SAT1 akte2011: http://www.youtube.com/watch?v=a4DcJroOmRE&feature=related

    3SAT CT magazin: http://www.youtube.com/watch?v=RzyPSBx59qs

     

    Linky na noviny:

    SME.SK 5.11.2009

    http://pocitace.sme.sk/c/5097017/faktury-za-registraciu-bude-vysetrovat-inspekcia-alebo-policia.html#ixzz10Qoan24Z

    http://hnonline.sk/podniky/c1-46591700-slovakom-zacali-domov-chodit-faktury-za-futbalovy-sampionat

    SME.SK 1.02.2011

    http://korzar.sme.sk/c/5746984/platby-za-prezeranie-stranok-wwwbasne-portalsk-su-na-sude.html#ixzz1DS5bxlie

    HN Online 15.1.2010

    http://hnonline.sk/2-39915950-k00000_d-cc

    webmagazín 21.6.2010

    http://www.webmagazin.sk/clanok/internet/120/spoplatnene-registracie-su-spat-a-v-hojnom-pocte

    PRESSWeb 23.09.2010

    http://www.pressweb.cz/zprava/68809-ceskym-spotrebitel%C5%AFm-dorazily-dalsi-podvodne-faktury-ze-slovenska

    Finance.cz 23.09.2010

    http://www.finance.cz/zpravy/finance/281497-sos-firma-chce-penize-po-lidech-ti-nevedeli-ze-uzavreli-smlouvu/

    poradna.net 21.09.2010

    http://pc.poradna.net/a/view/559610-ako-sa-branit-proti-podvodnym-firmam-na-webe

    nasepenize.cz 28.10.2010

    http://www.nasepenize.cz/online-investment-group-ltd-dalsi-podvodnici-na-internetu-cim-vas-dostanou-7621

    zive.sk 5.10.2010

    http://www.zive.sk/spoplatnene-weby-porusili-zakony-dvojnasobne-rozhodla-soi/sc-4-a-290307/default.aspx

    Cas 17.10.2010

    http://vas.cas.sk/clanok/2955/spoplatnene-registracie-na-internete-co-ked-pride-necakana-faktura.html

    HN Online 7.11.2010

    http://hnonline.sk/firmyafinancie/c1-47896120-na-internete-sa-rozbiehaju-nekale-praktiky

    Lidovky

    http://byznys.lidovky.cz/chteli-jen-do-slosovani-o-ceny-nevedomky-ale-uzavreli-smlouvu-p6l-/firmy-trhy.asp?c=A100923_200440_ln_domov_lya

    triky.eu

    http://www.triky.eu/aktuality/4-aktuality/43-bib-services-sro-a-online-investment-group-ltd

    Nemecko:

    http://www.konsumer.info

    http://lotgd.aszlig.net/blog/?s=Villiam+Adamca,

    http://the-new-boo.blogspot.com/2010/11/burat-und-adamca-zocken-wieder-ab-mit.html

    http://www.echte-abzocke.de/8218-post1.html

    http://www.abzocknews.de/2010/02/26/abofallen-ein-geschaft-fur-die-ganze-familie/

    http://www.nicht-abzocken.eu/forum/nicht-abzocken-ev-ermittelt/681-go-weg-aus-frankfurt

    http://www.abzocknews.de/2010/01/06/content4u-gmbh-strohmann-villiam-adamca-grundet-mal-wieder-eine-neuen-firma/

    http://raubwirtschaft.info/go/b2c/a03/netzwerke/0306-burat_michael/michael_burat.htm

    http://www.abzocknews.de/2010/02/12/warnung-vor-abzocke-auf-download-service-de-der-content4u-gmbh-des-villiam-adamca/

    http://www.echte-abzocke.de/computer-internet/1014-abzocker-italien-aktiv-villiam-adamca.html

    http://antiabzockenet.blogspot.com/2010/01/content4u-gmbh-eine-neue-firma-mit_07.html

    Taliansko

    http://www.itanews.it/consumatori-internet-caso-easydownload-migliaia-segnalazioni-ricevute_A234142

    http://www.24emilia.com//Sezione.jsp?titolo=Decine+i+reggiani+truffati+online+da+”Easydownload”&idSezione=18459

    http://www.leccoprovincia.it/index.php/attualita/8124-annullati-migliaia-di-contratti-fasulli-con-easydownload

    http://www.agi.it/repository/struttura-sito/la-voce-dei-consumatori/associazione-difesa-consumatori-e-ambiente/notizie/internet-easydownload-adiconsum-e-cec-fanno-annullare-i-contratti-a-molti-consumatori

    http://www.adiconsum.it/Pages/PageArea_Detail.aspx?h=0&n=20103&AspxAutoDetectCookieSupport=1

    Ostatné:

     

    http://poradna.sk

     

     

    http://ombudspot.sk

     

    http://www.spolecna-obrana.estranky.cz/

    http://www.financninerad.cz/

    Slovenská obchodná inšpekcia

    http://www.soi.sk

    Európske spotrebiteľské centrum

    http://www.esc-sr.sk/

     

    Korektor: Ján Hronec

    Čítajte viac: http://rastislavgajdosik.blog.sme.sk/clanok.asp?cl=263419&bk=41420#ixzz1OnAtDmDx

  3. no-reply@downloads-portal.sk 

    no-reply@downloads-portal.sk 

    adresátom: asomtam@gmail.com
    dátum 1. septembra 2009 14:09
    predmet Registrácia na http://www.downloads-portal.sk
     
    Vážený pán asomtam asomtic,
     
    Vitajte na portáli downloads-portal.sk
     
    Na aktiváciu vášho prístupu kliknite prosím na nasledovnú adresu:
    V prípade, že adresa bude rozdelená na dva riadky, skopírujte celú adresu do vášho prehliadača.
     
    Vaše prístupové údaje:
     
    Užívateľské meno: asomtam@gmail.com
    Heslo: jaJwXmE 
     
    Prajeme Vám veľa zábavy na našom portáli.
     
     
    14. augusta 2010 20:26
    Faktúra č. 4433345055
    predmet Výzva na úhradu faktúry za 2.rok na portáli http://www.downloads-portal.sk

     
    Vážený pán asomtam asomtic,
     
     
    Na základe zmluvy o postúpení pohľadávok podľa § 524 – § 530 Občianskeho zákonníka 
    a súvisiacich ustanovení medzi firmou Pro Content s.r.o., Hronského 7, 951 41 Lužianky 
    (IČO 44 840 705 ) a našou spoločnosťou si Vám dovoľujeme vyúčtovať prístup ku portálu
    basne-portal.sk, na základe Všeobecných obchodných a užívateľských  podmienok, 
    všeobecných užívateľských informácií za prvý a druhý rok užívania databázy. 
     
     
    Invoice Nr. (Faktúra č.): 4433345055
     
    1. downloads-portal.sk (1.rok) – 60,00 EUR ( 01.09.2009 – 01.09.2010 )
    2. Úrok 9% – 4,11 EUR
    3. downloads-portal.sk (2.rok) – 60,00 EUR ( 01.09.2010 – 01.09.2011 ) 
    4. Uhradené k 14.08.2010 – 0,00 EUR
    Spolu: € 124,11
    Variabilný symbol: 4433345055
     
     
     
    Úhradu horeuvedenej pohľadávky Vás žiadame vykonať v lehote do 14 dní na nasledovné bankové
    spojenie prevodom alebo priamym vkladom v ktorejkoľvek pobočke Volksbank Slovensko a.s.. 
    Pri prevode nezabudnite uviesť všetky poplatky k tiaži príkazcu a správny variabilný symbol. 
    Pri prevode zo Slovenskej republiky uskutočnite tuzemský jednorázový prevod, pri platbe 
    z Českej republiky použite tzv. SEPA prevod, akceptovaný každou bankou v Českej republike. 
     
    Majiteľ účtu:
    South Ocean Investment Corp.
    Číslo účtu: 4380025805 / 3100
    IBAN: SK25 3100 0000 0043 8002 5805
    BIC/SWIFT:
    LUBASKBX
    v.s.: 4433345055
     
    Pobočka:
    Volksbank Slovensko a.s.
    Pobočka Zvolen
    Námestie SNP 19
    960 01 Zvolen
    Slovenská republika
     
     
     
    Táto pohľadávka Vám vznikla na základe užívania online databázy http://www.downloads-portal.sk. Vaša registrácia
    sa uskutočnila  dňa 01.09.2009 15:09:20 z IP adresy 85.190.22.144.  Firma Pro Content s.r.o. postúpila Vašu
    nezaplatenú pohľadávku ako aj pohľadávku za 2. rok užívania online databázy našej spoločnosti, ktorá sa 
    od roku 2008 špecializuje vymáhaním nezaplatených pohľadávok v spolupráci s renomovanými advokátskymi
    kanceláriami po celej Európe. Žiadame Vás týmto, bez akejkoľvek ďalšej výzvy, danú pohľadávku bezodkladne
    uhradiť na horeuvedené bankové spojenie v lehote do 14 dní.
     
    S pozdravom

    Vážený pán asomtam asomtic,
     
    týmto Vám oznamujeme, že na základe mandátnej zmluvy zo dňa 20.08.2010 zastupujeme 
    spoločnosť South Ocean Investment Corp., Belize, Central America.  Podľa predložených 
    dokladov ako aj našich doterajších informácií evidujeme Voči Vám neuhradenú pohľadávku
    vo výške 129.11 EUR. 
     
    Uvedená pohľadávka podľa predložených dokladov vznikla na základe riadne uzatvorenej 
    užívateľskej zmluvy medzi naším mandantom a Vašou osobou podľa zákona č. 108/2000 Z. z. 
    o podomovom predaji a zásielkovom predaji v znení neskorších predpisov. Zmluva, na ktorú
    ste dobrovoľne a slobodne pristúpili, bola uzatvorená na diaľku, podľa §9 zákona 
    č. 108/2000 Z. z., a ku jej uzatvoreniu a jej preukázaniu nie je potrebný vlastnoručný podpis 
    objednávateľa danej služby. 
     
    V nasledujúcom texte Vás upozorňujeme na citáciu časti § 9 príslušného zákona 
    č. 108/2000 Z. z:
     
    Zbierka zákonov č. 108/2000, 
     
    108 Z Á K O N 
     
    zo 16. marca 2000 o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom 
    predaji 
     
    §9 Zmluvy uzavierané na diaľku
     
    (1) Zmluva uzavieraná na diaľku je zmluva, ktorú uzaviera predávajúci a spotrebiteľ 
    na zásielkový predaj tovaru alebo na poskytnutie služby na diaľku výlučne prostredníctvom 
    prostriedkov komunikácie,ako je najmä adresný list, ponukový katalóg, telefón, fax, 
    rozhlas, televízia alebo elektronická pošta (e-mail). (§ 9 zákona č. 108/2000 Z. z.
    o podomovom predaji a zásielkovom predaji v znení neskorších predpisov).
     
     
    To, že medzi Vami a naším mandantom došlo k uzatvoreniu riadnej užívateľskej zmluvy 
    uzatvorenej na diaľku je preukázané elektronickou dokumentáciou. Chceme Vás upozorniť aj 
    na fakt, že na základe Vášho súhlasu so Všeobecnými obchodnými podmienkami, všeobecnými
    užívateľskými informáciami došlo k uzatvoreniu tejto zmluvy. Bez akceptácie týchto
    Všeobecných obchodných podmienok uzatvorenie užívateľskej zmluvy nie je možné. 
     
    Vzhľadom na to, že medzi Vami a naším mandantom, tak ako sme vyššie uviedli, došlo 
    k vzniku zmluvného záväzkového vzťahu, domáhame sa v jeho mene plnenia vyplývajúceho 
    z tejto zmluvy. 
     
    V prípade, že horeuvedenú pohľadávku neuhradíte v lehote do 7 dní našej spoločnosti, 
    budeme nútení domáhať sa nároku nášho mandanta podaním príslušnej žaloby resp. návrhu 
    na súd a po právoplatnosti rozhodnutia, ktorým nám bude priznané právo, budeme ďalej 
    riešiť vec v rámci exekučného konania. 
     
    Vopred Vás upozorňujeme, že v prípade takéhoto postupu je treba počítať s viacerými 
    finančnými nákladmi, ktoré môžu niekoľkokrát navýšiť uplatnenú pohľadávku, čomu však 
    môžete predísť jej včasným si splnením v lehote uvedenej v poslednej upomienke našej 
    spoločnosti. 
     
     
    Vašu dlžobu voči spoločnosti South Ocean Investment Corp. môžete uhradiť nasledovne: 
     
    Prevodom, priamym vkladom alebo šekom na účet spoločnosti BIB Services s.r.o.:
     
    Slovenská republika
    Československá obchodná banka, a.s. 
    Číslo účtu: 4011640335 / 7500
    IBAN: SK68 7500 0000 0040 1164 0335
    SWIFT: CEKOSKBX
    Česká republika
    Československá obchodní banka, a.s. 
    Číslo účtu: 240696561/0300
    Variabilný symbol: 4433345055
    Celková suma: 129.11 EUR
     
     
    S pozdravom, 
     
    BIB Services s.r.o. 
    Právne oddelenie
     
    Cabajská 10, 949 01 Nitra 
    Slovenská republika 
    IČO: 45 467 048 
    DIČ: 2023007723 
    Vložka č. 27169/N 
    Okresný súd Nitra 
     
     
    Call Centrum – BIB Services s.r.o. 
     
    +421 (0) 904 010 021* 
    +421 (0) 944 563 027* 
    +421 (0) 944 563 031* 
     
    * Pondelok – Piatok 09.00 – 17.00

    Vážený klient!
     
    Do dnešného dňa ste nereagovali na výzvu úhrady nezaplatenenej pohľadávky.
    Týmto Vás vyzývame  uhradiť Vašu dlžobu v lehote  do 14 dní odo dňa  doručenia
    tejto výzvy.
     
    Konáme v zastúpení nášho Mandanta, spoločnosti  South Ocean Investment Corp., Belize
    Mandátne číslo zmluvy: SOI-1542-3211
     
    Pohľadávka: 120,00 €
    Úrok 4,11 €
    Poplatky 5,00 €
    Uhradené: 0,00 €
    Zmeny: 0,00 €
     
    Celkový dlh spoločnosti: 129,11 €
     
     
    Úhrada prevodom alebo priamym vkladom
    Konto: 4011640335 / 7500
    Banka: ČSOB a.s., Pobočka Nitra
    IBAN: SK68 7500 0000 0040 1164 0335
    SWIFT: CEKOSKBX
    Variabinlý symbol: 4433345055
    Špecifický symbol: 2010
     
     
     
    Chceme Vás upozorniť, že v prípade neuhradenia danej dlžoby budeme vo veci
    postupovať ďalej a podnikneme kroky k zahájeniu súdneho konania. V súdnom
    konaní Vám súd prikáže popri dlžnej čiastke uhradiť aj ďalšie náklady spojené
    so súdnym konaním. Nasledujúce náklady Vám môžu vzniknúť v prípade neuhradenia
    danej pohľadávky v určenej lehote.
     
    Vymáhaná pohľadávka
     
     
     
    Istina 1. rok, poplatok za prístup do online databázy 60,00 €
    Úrok z omeškania 9 % p.a., ročný úrok 4,77 €
    Istina 2. rok, poplatok za prístup do online databázy  60,00 €
    Úrok z omeškania 9 % p.a., ročný úrok  4,77 €
    Trovy súdneho konania – zaplatený súdny poplatok  16,50 €
    Trovy právneho zastúpenia v konaní pred súdom  33,20 €
    Súdny poplatok za vydanie poverenia na exekúciu 16,50 €
    Trovy právneho zastúpenia v exekučnom konaní 33,20 €
    Trovy exekučného konania ( odmena exekútora + hotové výdavky v exekučnom konaní) 148,72 €
    Vaše celkové náklady 378,92 €
     
     
    Ohľadom Vašej dlžoby sa na nás môžete kedykoľvek obrátiť na nasledujúcich telefónnych číslach:
     
    Call Centrum – BIB Services s.r.o.
     
    +421 (0) 904 010 021*
    +421 (0) 944 563 027*
    +421 (0) 944 563 031*
     
    * Pondelok – Piatok 09.00 – 17.00 h
     
     
     
    Informácie o možnostiach pri splátkach prostredníctvom splátkového kalendára
     
    V prípade, že si prajete zaplatiť danú pohľadávku prostredníctvom splátkového
    kalendára, pošlite nám písomnú žiadosť na adresu sídla firmy alebo emailom
     
     
    Informácie o vymáhanej pohľadávke
     
    Uzatvorenie predmetnej zmluvy prostredníctvom internetu je v súlade so všeobecne
    záväznými právnymi predpismi platnými a účinnými na území Slovenskej republiky,
    a to podľa § 34 a nasl. Občianskeho zákonníka, s poukazom na § 40 ods. 4 Občianskeho
    zákonníka a § 262 Obchodného zákonníka.
     
    Prihlásenie bolo vo Vašom prípade uskotočnené prostredníctvom Vašej emailovej adresy,
    mena a priezviska a trvalého bydliska. Pri prihlásení ste potvrdili, že ste sa so Všeobecnými
    obchodnými a užívateľskými podmienkami, všeobecnými užívateľskými informáciami
    oboznámili, akceptovali ich a na základe tejto akceptácie ste získali prístup na kompletnú databázu.
    Medzi Vami a spoločnosťou Pro Content s.r.o., ktorá Vašu pohľadávku neskôr postúpila nášmu
    mandantovi, spoločnosti South Ocean Investment Corp.  vznikla právoplatná zmluva, uzatvorená
    podľa právnych predpisov platných na území Slovenskej republiky.
     
    Informácie o spoločnosti BIB Services s.r.o.
     
    Sme vedúcou spoločnosťou na trhu poskytujúcou služby v oblasti spravovania a vymáhania pohľadávok.
    Vďaka skúsenostiam a využívaniu pokrokových technológií ponúkame kvalitné a bezproblémové
    spravovanie akéhokoľvek množstva pohľadávok a vysokú efektivitu pri ich vymáhaní na celoeurópskom trhu.
     
     
    S pozdravom,
     
     
    BIB Services s.r.o.
    Cabajská 10, 949 01 Nitra
    Slovenská republika
     
    IČO: 45 467 048
    DIČ: 2023007723
    Zábavné na tom je, že tam kdesi bolo napísané, že zmluva sa stáva právoplatná zaplatením. V čase jej “uzavretia” ani taká firma neexistovala. Mrzí, keď v médiach hovoria nezmysli o zaplatení, či nezaplatení. Niekedy mám pocit, že si právnici robia z ľudí srandu. 
    Túto partiu podvodníkov dopĺňa Jurík Andrej z Výčap-Opatoviec http://foaf.sk/ludia/647259
    AK ICH CHCETE VYPLATIŤ NEROBTE TO PENIAZMI!!!
  4.  
    Ešte musím doplniť názor

     

    Ešte musím doplniť názor právnika z http://www.lawblog.sk/pravna-pomoc/pravna-pomoc/neprimerane-zmluvne-podmienky-absencia-pisomnej-formy

     

    Neprimerané zmluvné podmienky a absencia písomnej formy

    Otázka:

    dobry den!prisla nam upomienka od istej s.r.o. na uhradenie pohladavky,vraj uz druha avsak o prvej nic neviem.ide o to ze nasa dcera (neplnoleta)cez internet uzavrela zmluvu o poskytnuti sluzby za spristupnenie online databazy .upomienka prisla na jej meno.chcela by som vediet ako moze dieta uzatvarat take zmluvy bez zak.zastupcu,kto to ma teraz uhradit,co v pripade nezaplatenia,mozu zacat ex. konanie a proti komu?jedna sa o sumu 60,50e.dakujem.

    Vážená pani,

    táto firma je známa svojou činnosťou v zahraničí i na Slovensku stačí si v http://www.google.sk zadať adresu ich servera. Neviem aká stará je Vaša dcéra,ale po preštudovaní zmluvných podmienok konštatujem, že zmluva vôbec nevznikla.Celé všeobecné zmluvné podmienky sú rozporuplné a z ich formulácie vyplýva, že sa raz odvolávajú na Obchodný zákonník, inokedy na Občiansky zákonník čo je jednoznačne neprípustné. Bez ohľadu na úpravu všeobecných zmluvných podmienok ide o spotrebiteľskú zmluvu, ktorá sa spravuje ustanoveniami § 53 a nasl. Občianskeho zákonníka zákon č. 40/1964 S.b. Dovoľujem si tvrdiť, že všeobecné zmluvné podmienky sú v rozpore minimálne ustanoveniami § 53 ods 4 písm
    d) vylučujú alebo obmedzujú práva spotrebiteľa pri uplatnení zodpovednosti za vady alebo zodpovednosti za škodu
    i) umožňujú dodávateľovi jednostranne zmeniť zmluvné podmienky bez dôvodu dohodnutého v zmluve,
    k) požadujú od spotrebiteľa, ktorý nesplnil svoj záväzok, aby zaplatil neprimerane vysokú sumu ako sankciu spojenú s nesplnením jeho záväzku,

    Ďaľší významný prvok a vo Vašom prípade je to, že zmluva nie je uzatvorená, pretože nebola uzatvorená písomne i keď vo všeobecných zmluvných podmienkach sa považuje za písomnú formu i email. Je pravdou, že i email je možné považovať za písomný právny úkon, ale musí byť jednoznačne určená osoba, ktorá ho robí citujem § 40 ods. 4 zákona č. 40/1964 S.b. – Občiansky zákonník.

    (4) Písomná forma je zachovaná, ak je právny úkon urobený telegraficky, ďalekopisom alebo elektronickými prostriedkami, ktoré umožňujú zachytenie obsahu právneho úkonu a určenie osoby, ktorá právny úkon urobila. Písomná forma je zachovaná vždy, ak právny úkon urobený elektronickými prostriedkami je podpísaný zaručeným elektronickým podpisom.

    Pokiaľ si pozorne preštudujete stránku poskytovateľa služby je zrejmé, že sa požaduje

    E-mail

    Oslovenie / Firma Vyberte Pán Pani Firma /
    MenoIČO / DIČ /

    Priezvisko

    Ulica / Číslo /

    Mesto / PSČ /

    Krajina

    Dovoľujem si povedať, že identifikácia osoby ( nepodnikateľa ) iba menom, priezviskom a adresou pobytu je nedostatočná. Podľa môjho právneho názoru jednoznačná identifikácia fyzickej osoby vyžaduje mimimálne dátum narodenia. Je úplne bežné, že na tej istej adrese bývajú osoby rovnakého mena i priezviska. Som presvedčený, že i vo Vašej rodine sa takýto prípad vyskytne. Stačí ak má syn meno po otcovi, alebo dcéra po matke. Osobne som sa tretol s prípadom podnikateľov fyzických osôb otca a syna, kde bol rozdiel iba v IČO a rodnom čísle a robilo to problémy pri vydávaní rozhodnutia na plnenie.

    Vzhľadom na vyššie uvedené nemôže ísť o písomnú formu právneho úkonu a teda ani platne vzniknutú zmluvu. Nie je teda žiadny dôvod na poskytovanie služby a ani na platenie. Firma by si mohla maximálne uplatniť nárok z bezdôvodného obohatenia a to by musela preukázať , že k nejakému došlo o čom silne pochybujem, pretože texty na stránke podľa názvov sú texty, ktorých autorskoprávna ochrana buď zanikla ( viď napríklad báseň Smrť Jánošíkova od Jána Bottu autorské práva trvajú 7O rokov po smrti autora ) , prípadne vlastníctvo autorských práv k textom môže zo strany poskytovateľa služby byť sporné.

    Okrem toho osoba , ktorá nie je plnoletá nie plne spôsobilá na právne úkony a teda nemôže platne takúto zmluvu uzatvoriť. V zmysle § 9 zákona č. 40/1964 S.b. citujem Maloletí majú spôsobilosť len na také právne úkony, ktoré sú svojou povahou primerané rozumovej a vôľovej vyspelosti zodpovedajúcej ich veku.

    Ja ako právnik čo už má skúsenosti som musel všeobecné zmluvné podmienky pozorne prečítať než som si mohol vytvoriť názor, ktorý Vám tu píšem. Je vylúčené, aby maloletý vedel čo je voľba práva, škoda, odstúpenie zmluvy hlavne ak ide o dieťa.

    Osobne si myslím, že absencia písomnej formy úplne postačuje pre to, aby bola zmluva spochybnená. Aj v prípade služieb , ktoré sa cez internet objednávajú napríklad prístup do odborných právnych databáz, prípadne webhosting je zmluva realizovaná až úhradou faktúry a to už nepochybne spĺňa požiadavku konkrétneho určenia osoby.

    s podzravom

    Grant

    Poznámka autora

    Spoločnosť, ktorá požaduje údaje o zákazníkoch iba mailom bez dodatočného overenia v rozsahu akom je vyššie uvedené nebude schopná preukázať osobe, ktorá sa zaregistruje to, že sa skutočne registrovala ona. Údaje vo vyššie uvedenom rozsahu sa dajú nájsť v ktoromkoľvek telefónnom zozname a mailová adresa sa dá vytvoriť prakticky akákoľvek. Akýkoľvek súdny spor so zákazníkom by znamenal nutnosť preukázania , že tento zákazník sa skutočne zaregistroval a užíval nejaké služby. Toto musí v súdnom spore preukázať žalobca, čo na základe takýchto údajov nemá šancu.

    Preto neodporúčam akokoľvek reagovať na upomienky vyššie uvedenej firmy a v žiadnom prípade pri písomnom styku neuznať žiadny nárok a poprieť akúkoľvek registráciu na servere. Práve písomná komunikácia , ktorou by ste reagovali na výzvy by mohla obsahovať to, po čom firma túži a do dôkaz proti zákazníkovi. Naďalej platí, že takto uzavretá zmluva je neplatnou bez ohľadu na ďaľšie skutočnosti, ale bez potvrdenia svojej identity firma nemá ani najmenšiu šancu niekomu dokázať, že sa registroval on sám.

    Argumety firiem, že poznajú IP adresu počítača nemá právnu z dvoch dôvodov
    1. legálne sa dá zistiť iba adresa poskytovateľa internetu. Vaša adresa je prideľovaná dynamicky a len zo záznamov Vášho poskytovateľa internetu by sa dalo zistiť ktorý zo zákazníkov bol pripojený na konkréty web.
    2. Aj keby bola známa presná IP adresa počítača znamenalo by to iba toľko, že sa z daného počítača niekto zaregistroval a nič viac. Vzhľadom na to, že k domácemu počítaču má prístup viacero ľudí nie je možné určiť kto konkrétne to bol a žalovať možno iba konkrétnu osou a nie vlastníka konkrétneho počítača.
    3. Ako bolo vyššie spomenuté tak na to, aby bolo možné právny úkon uznať za vykonaný písomnou formou musí byť z neho zjavná identita účastníkov právneho úkonu takže výsledkom je to, že IP adresa takouto identifikáciou nie je a teda právny úkon nemôže byť považovaný za vykonaný písomnou formou.

  5.  
    Webové pasce musia vrátiť

     

    Webové pasce musia vrátiť peniaze, rozhodol súd

     
    Stovky eur za registráciu a následné pokuty za nezaplatenie vymáhali prevádzkovatelia tzv. webových pascí neprávom. 
     

    Rozhodol o tom včera Okresný súd v Poprade. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné a webové firmy sa môžu do 15 dní

     

     odvolať. „Ale po dvoch rokoch máme

     

     čierne na bielom, že tie obchodné podmienky boli neprijateľné a zmluvy sú absolútne neplatné,“ reagoval pre HN Miroslav Antoňak. Spolu s občianskym združením Ombudspot zastupoval poškodených. Koľko ľudí za registráciu už zaplatilo nie je známe. Len Ombudspot ich však zastupuje viac ako päťtisíc.

     

    Rozhodnutie súdu

     

     sa vzťahuje len na zmluvy medzi poškodenými registrovanými na stránke basne-portal.sk a jej prevádzkovateľom, firmou Pro Content. Súdnym rozhodnutím sa však podľa Antoňaka môžu brániť aj poškodení registrovaní na stránkach sale4u.sk, outlety.sk, či ms-2011.sk. „Rozhodnutie vieme aplikovať na všetkých spotrebiteľov, je jedno, či uzavreli zmluvu s firmou Pro Content, Web Content alebo Online

     

     Investment Group.“ Firmy prevádzkovali spolu viac ako 70 podobných stránok. „Neplaťte a upomienky ignorujte, pretože zmluvy sú neplatné,“ radí poškodeným.

     

    Právny zástupca firmy Pro Content Jozef

     

     Švarc tvrdí, že sa určite odvolajú. „Počkáme na doručenie písomného rozhodnutia s odôvodnením a podľa dôvodov, ktoré v ňom budú uvedené, sa odvoláme,“ uviedol. Rozhodnutie Krajského súdu v Prešove zrejme nebude známe skôr ako vo februári. Klienti, ktorí chcú získať späť zaplatené peniaze, však môžu začať s ich vymáhaním skôr.

    http://hnonline.sk/slovensko/c1-54255580-webove-pasce-musia-vratit-peniaze-rozhodol-sud

Comments are closed.