Súpis národných kultúrnych pamiatok – 300 rokov

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Jedine co sa da knihe Národné kultúrne pamiatky na Slovensku – okres Martin vytknut je ze prichadza 4 roky po vydani prveho dielu. Viem ze Pamiatkove urady maju mnozstvo kvalitnych informacii uz davno pokope. Nestastne vykonavanie uradnickych povinnosti im vsak nedovoluje tieto informacie ucesat a po minimalnom doplneni pripravit pre vydavatela.

Ako som spomenul tu, pridavam kratky prepocet.

Pokial mame na slovensku 79 okresov a supis NKP jedneho okresu bude trvat 4 roky. Za necelych 308 rokov budeme mat k dispozicii celkovy supis NKP.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Česká vláda schválila 38 národných kultúrnych pamiatok

Ministerstvo kultúry Českej republiky schválilo ďalších 38 národných kultúrnych pamiatok. Tie budú na zoznam zaradené od 1. júla. Najvyššej pamiatkovej ochrane sa tak bude tešiť 33 nehnuteľných a päť hnuteľných kultúrnych pamiatok. “Všetky zaradené nehnuteľné aj hnuteľné kultúrne pamiatky prešli odborným hodnotením s výsledkom, že ide o najvýznamnejšie súčasti nášho kultúrneho dedičstva,” vysvetlil hovorca ministerstva kultúry ČR Jan Cieslar.

Ministerstvo kultúry rozdelí na obnovu pamiatok 250 miliónov

Až 84,4 % kultúrnych pamiatok na Slovensku vlastnia obce, cirkvi či fyzické osoby, zvyšok spravuje štát: BRATISLAVA 19. apríla (SITA) – Ministerstvo kultúry (MK) SR predpokladá, že tento rok požiadajú vlastníci nehnuteľných kultúrnych pamiatok, ktoré nespravuje štát, o približne 1,2 miliardy korún. Ako na dnešnej tlačovej besede povedal generálny riaditeľ Sekcie kultúrneho dedičstva MK SR Martin Kováč, ministerstvo dostalo v dvoch grantových kolách spolu 780 žiadostí, v ktorých spolu žiadajú približne 970 miliónov korún.

Odpovede

  1. vypocet je nanajvys zaujimavy

    vypocet je nanajvys zaujimavy :-) aktualizacia dat k jednotlivym pamiatkam ma vsak svoje skryte zakutia. zber a verifikaciu udajov pre aktualizacne listy robili rozne “odborne zdatne osoby” a niektore boli “od stola” odflaknute, len aby bol splneny plan. zostavovatelia maju co robit, aby to dostalo tu spravnu hlavu i patu. takze verme, ze sa dozijeme dalsich dielov skor … 

Comments are closed.