Štiavnická Kalvária získala ďalšieho generálneho partnera

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Pozývame Vás na tlačovú besedu, ktorá sa uskutoční pri príležitosti podpísania zmluvu o spolupráci a finančnej podpore projektu záchrany banskoštiavnickej Kalvárie medzi Kalvárskym fondom a spoločnosťou SSE.

Tlačová beseda sa uskutoční 9.6.2011 o 11.00 hod na atraktívnom mieste priamo na Kalvárii, v jej Hornom kostole. V prípade nepriaznivého počasia sa uskutoční v Starom zámku, v expozícii Kalvária v azyle.

Novinárom budú poskytnuté informácie o tom, ako po 3 rokoch napreduje komplexná rekonštrukcia najvzácnejšej slovenskej kalvárie a o plánoch na tento rok. Predstavíme formu a rozsah spolupráce s novým generálnym partnerom – SSE.

Okrem pripravenej tlačovej správy budú k dispozícii rôzne informačné a propagačné materiály, fotografický materiál a malé občerstvenie.

Banskoštiavnická Kalvária, ktorá spadá pod ochranu UNESCO je dlhodobo v dezolátnom stave, a v roku 2007 bola zaradená medzi 100 najviac ohrozených pamiatok sveta. Celkové náklady na jej rekonštrukciu sa odhadujú na 4 až 5 miliónov eur. Získaním ďalšieho generálneho partnera sa práce urýchlia asi o tri roky.

Ďalšie informácie a fotografický materiál:
Martin Macharik, tel. č. 0905 360 307

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Kalvária sa dočkala

Banskoštiavnická Kalvária je jednou z vôbec najvýznamnejších barokových pamiatok Slovenska. Jej zúfalý stav už roky trápi nielen obyvateľov Banskej Štiavnice, ale aj domácu a svetovú odbornú verejnosť.