Slovensko sa zapojilo do Svetového týždňa zelených budov

Titulny obrazok blogu uzivatela: uskalienka

Formou odborných podujatí a akcií pre širokú verejnosť sa Slovensko po prvýkrát zapája do Svetového týždňa zelených budov. Cieľom je upozorniť na väčšiu potrebu energeticky úsporných budov a ekologickej výstavby.

Aktivity Svetového týždňa zelených budov okrem urbanistov a architektov podporujú aj technologické spoločnosti. „Našim dlhodobým zámerom je nielen chrániť životné prostredie a znižovať emisie CO2, ale aj pomáhať eliminovať budúce náklady spoločnosti spojené s vysokou energetickou spotrebou budov,“ hovorí Pavol Praženica zo spoločnosti Schneider Electric Slovensko.

„Problematika energie a výstavy sa rovnako týka nových projektov, ako aj rekonštrukcií historických objektov. Riešenie, ktoré bolo použité napríklad pri rekonštrukcii Bratislavského hradu, je ideálnym príkladom ako spojiť moderné technológie a historickú hodnotu v prospech udržateľnej výstavy,“ hovorí Pavol Praženica.

Svetový týždeň zelených budov na Slovensku organizuje Slovenská rada pre zelené budovy a prebieha od 19. do 25. septembra 2011 v Bratislave a v Košiciach.

Podrobný program je k dispozícii na http://www.skgbc.org

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

REKONŠTRUKCIE BUDOV – TECHNOLÓGIA

Ing. Oto Makýš, PhD.

Publikácia sa zaoberá realizáciou rekonštrukcií budov a to najmä z konštrukčno-technologického hľadiska. Je zameraná najmä na meštianské, či nájomné domy, rodinné domy, objekty vyššej vybavenosti a podobne…

Dni kultúrneho dedičstva od soboty v 40-tich štátoch Európy

Na celoeurópskom podujatí sa Slovensko zúčastňuje už 13. rok
BRATISLAVA 2. septembra (SITA) – Tradične sa v 40-tich štátoch Európy začína v septembri celoeurópske podujatie Dni európskeho kultúrneho dedičstva, do ktorého sa zapája aj Slovensko. Od soboty do konca septembra budú tohtoročné aktivity zamerané na približovanie kultúrnych hodnôt verejnosti venované 50. výročiu Európskeho kultúrneho dohovoru.

Slovenská komora architektov oceňovala najlepších

BRATISLAVA – To najlepšie zo slovenskej architektúry za posledný rok ocenila tento týždeň Slovenská komora architektov. Cenu komory za architektúru CE.ZA.AR. 2004 udeľovala z 15 vybraných diel porota pod vedením profesora Petra Gála v kategóriách – bytové domy, občianske a priemyselné stavby, obnova a rekonštrukcia budov, interiér, rodinný dom a po prvýkrát aj v piatej kategórii exteriér.