Publikácia: Stopy priemyselného dedičstva na Slovensku

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Podtitul:  Vestiges of Industrial Heritage in Slovakia

Autor/Editor: doc. Ing. Eva Kráľová, PhD. / editorka /

Jazyk: slovenský

Technické údaje: 2010, poč. strán: 240, rozmer: 207 x 297, väzba: mäkká

Anotácia:
Publikácia je výberovým súborom štúdií a príspevkov, doplnená o ďalšie texty obsahujúce výsledky bádania o priemyselom dedičstve Slovenska. Sú zoradené do tematicky najkompaktnejších blokov tak, aby naznačili nielen šírku problematiky, ale aj špecifiká jednotlivých druhov alebo problémov. Mozaiku kompletizuje blok projektových a seminárnych prác študentov FA s temtikou konverzie a regenárie historických priemyselných diel.

Vydavateľ: Slovenská technická univerzita v Bratislave

Prekladateľ: Mgr. Denisa Kolářová

Odporúčaná cena: 24,90,- Eur | 750,14 Sk

ISBN: 9788022733083

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Kto nám vládol – Ladislav Švihran

Za dlhé stáročia vládlo obyvateľstvu na dnešnom území Slovenska množstvo panovníkov. Spočiatku to boli vladári domáceho pôvodu, neskôr panovníci cudzí. Žezlo držali tristo rokov Arpádovci, štyristo rokov Habsburgovci. Ale vládli nám aj králi z rodu Anjouovcov, Jagelovcov, Luxemburgovcov…

Divy Slovenska a Sveta

Karol Kállay, E. Hofberger – Divy Slovenska
E. Hofberger, znalec Slovenska z Nemecka (karpatskonemeckej národnosti a rodák z Kežmarku) a špičkový slovenský fotografista K. Kállay sa podujali na netradičnú publikáciu. Približujú nám stavebné a umelecké pamiatky i prírodné zvláštnosti tejto krajiny, pričom k mnohému pristupujú netradičným spôsobom – z hľadiska osobného dojmu a so zmyslom i pre veci vedľajšie.