Protestna demonstracia proti vystavbe pod Hradom

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Mozno ste si vsimli, aka obrovska moderna novostavba vyrasta priamo pod Hradom (foto v prilohe). Ide o dom znameho architekta Dusana Fischera (navrhol napr. novy zimny stadion). Podla nasho nazoru v iniciative Bratislava otvorene sa tam vobec nehodi: nielen, ze hrubo narusuje panoramu hradneho vrchu a charakter pamiatkovej rezervacie v tejto casti mesta, navyse sa aj stavia v rozpore so zakonom, lebo nesplna podmienky predpisane v stavebnom povoleni.

Myslime si, ze ked urady a kompetentni nedokazu postupovat tak, aby zabezpecili verejny zaujem aj kvalitu zivota ludi, musime sa ozvat my – obcania a obcianky Bratislavy a ukazat, ze nam na nasom meste zalezi. A ze chceme, aby urady, ale aj politici fungovali pre nas – teda pre celu spolocnost, v sulade so zakonom a verejnym zaujmom. Zachovanie nasho historickeho dedicstva a kvalitneho mestskeho prostredia k nemu nepochybne patri. Pri prilezitosti Medzinarodneho dna pamiatok preto chceme upozornit na nekulturnost a benevolentnost, s akou sa v Bratislave pristupuje ku kulturnemu dedicstvu, k historickym pamiatkam a k (do)stavbam v pamiatkovej zone Stareho Mesta.

Pridte aj vy, prosim, a prejavte svoj postoj.
Podporit nase usilie za lepsiu Bratislavu mozete aj individualne – komunikaciou s kompetentnymi, s mediami, s blizkymi ludmi a i. 

Protestna demonstracia proti vystavbe pod Hradom
streda 18. 4. o 17:00 h – Beblaveho ul.

Na proteste vystupia zname osobnosti a odbornici/ky – napr. Rudo Sikora, Laco Teren, Michal Hvorecky a dalsi/e.

Dalsie informacie najdete na:
– http://www.bao.sk (vratane tlacovej spravy)
– https://www.facebook.com/bao.sk

Tesim sa na stretnutie,
Lubica Trubiniova

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Zúženie pamiatkovej zóny CMO Bratislava

Minister kultúry SR František Tóth po podrobnej analýza dňa 25. októbra 2005 definitívne potvrdil právoplatnosť rozhodnutia o zúžení pamiatkovej zóny Centrálnej mestskej oblasti Bratislava tak, ako to navrhol Pamiatkový úrad SR a schválil generálny riaditeľ Sekcie kultúrneho dedičstva MK SR.

“Dôvody” ministra kultúry

Minister kultúry František Tóth zamietol rozklad (odvolanie) proti predchádzajúcemu rozhodnutiu svojho ministerstva o redukcii pamiatkovej zóny Bratislava – Centrálna mestská oblasť (CMO) a potvrdil zúženie zóny. Padla tým významná prekážka stavbe mrakodrapu na Šancovej ulici v Bratislave.

Levice: Supermaketová prestrelka pokračuje

Hoci mesto rozhodlo, že Lidl pod hradom nebude, problém je otvorený

Všetko je možné! Dá sa to povedať o ťahaniciach okolo výstavby supermarketu Lidl pri Levickom hrade. Hoci už v máji mesto rozhodlo, že supermarket pri historickej kultúrnej pamiatke nepostavia, otázka jeho výstavby je paradoxne stále otvorená.