Pamiatky a múzeá – Výročné ceny 2011 – výzva na nominácie

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Redakcia časopisu Pamiatky a múzeá Vás žiada o nominácie na výročné ceny za rok 2011 za najpozoruhodnejšie diela v oblasti ochrany kultúrneho dedičstva na Slovensku v týchto kategóriách:

– objav,  nález
– akvizícia
– expozícia
– výstava
– publikácia
–  menšia publikácia, drobná tlač
– obnova
–  reštaurovanie
– akcia, podujatie
– film, video, audio, multimediálne dielo

Pripomíname, že ide o diela, ktoré boli prezentované, publikované, ukončené alebo realizované po prvýkrát v priebehu kalendárneho roka 2011.

Návrh musí obsahovať názov a charakteristiku diela, meno autora/autorov, odôvodnenie nominácie a dokumentáciu v obrazovej forme (CD, foto), publikácie a propagačné tlače,  video a audionahrávky (CD, DVD) a iné formy dokumentácie určené na verejnú prezentáciu.

Výročné ceny časopisu Pamiatky a múzeá za rok 2011 budú publikované v čísle 3/2012.  

Svoje návrhy, podnety a informácie nám pošlite poštou alebo elektronicky najneskôr do 31. marca 2012 na adresu:

Pamiatky a múzeá, redakcia
Slovenské národné múzeum
P. O. BOX 13
810 06 Bratislava 16
orsulova@snm.sk; rihakova@snm.sk

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Výročné ceny časopisu Pamiatky a múzeá za rok 2005

Po pätnásty raz udelila redakčná rada revue pre kultúrne dedičstvo Pamiatky a múzeá spoločne s jeho vydavateľmi Slovenským národným múzeom a Pamiatkovým úradom Slovenskej republiky prestížne ceny za najvýznamnejšie diela a činy z oblasti ochrany nášho kultúrneho dedičstva za predchádzajúci rok. Ceny budú laureátom odovzdané osobne pri príležitosti slávnostného otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2006 v Slovenskej republike 13. septembra v Skalici.

Časopis Pamiatky a múzeá udelí výročné ceny

BRATISLAVA 8. septembra (SITA) – Za najvýznamnejšie diela a činy z oblasti kultúry za rok 2003 ocení laureátov redakcia časopisu Pamiatky a múzeá v piatok o 14:00 v lučenskej Dvorane Reduty. Ceny odovzdajú pri príležitosti slávnostného otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Ocenenia v šiestich kategóriách sa udeľujú na návrh čitateľov a ďalších navrhovateľov.