• gabika783

    Member
    19. augusta 2013 at 13:26

    [quote=pallok]

    Svokor má pravdu, zabetónujte to, kľudne na to hoďte izoláciu proti vode a zemnej vlhkosti, tepelnú izoláciu, a ďalej čo chcete, môže tam byť hocičo, ale jedna vec v takom prípade byť musí – prevetrávacia štrbina okolo stien, stačí tak cca  10 cm po obvode. Pravdu má aj manžel, aj takto by to šlo a ušetríte, len tá paropriepustná fólia mi tu nepasuje – načo púšťať vlhko pod drevenú podlahu? A nakoniec makadam – funguje to ako separačná vrstva ak to nemá drobné frakcie že sú to len kamene a medzitým vzduch, aj tu pomôže štrbina po obvode (aj v tom predošlom prípade).

    A terazky buď múdra, divím sa, že ti ešte nikto neporadil, lebo na Slovensku stavebníctvu a fotbalu rozumie každý :-)

    [/quote]

     

    Ďakujem za radu.

    Určite keby sme betónovali tak spravíme drenáž popri stene. 

    Len do betónovania sa mi veľmi nechce. Bojím sa čo to spraví. Dom nebol obývaný vyše 20 rokov, a vďaka suchej podlahe si celkom dýchal. 

    Ak by začínalo leto, tak by som betónovala, hlavne toto leto je krásne teplé, ale o chvíľu ide zima a v domčeku by sme chceli v zime už aj obývať na víkendy. Keď si predstavím, že zabetónujem a spravím nové stierky a koľko vody do všetkého ide  tak nepredpokladám, že sa to tak rýchlo odparí. :-)

    a ešte otázočka akú konkrétnu iziláciu odporúčaš na ten betón a akú tepelnú izoláciu. 

    Ďakujem

    a ešte raz sa vrátim aj k otázke na ktorú som nedostala odpoveď  a Ďakujem palo za odkazy na stránky ktoré som už všetky dávnejšie prečítala než som položila otázku len k mojej konkrétnej otázke som sa tam nič nedozvedela. 

    Ak by sme sa rozhodli pre ten makadam frakcia štrku by bola väščí a menší kameň, treba vynosiť aj starý riečny piesok a kamene (škvára tam nie je – čistá príroda) alebo to nasypať na to.