Nástenku chcem na stenu! – filozoficko-remeselný workshop

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Nástenku chcem na stenu! filozoficko-remeselný workshop štvrtok 14. 4. 2011, 17.00 – 20.00. Vybavujete si vyšívané nástenky v domácnostiach našich babičiek? Sestry Šrámkové pre Vás práve horúcou ihlou zošívajú cyklus cca. 3 workshopov, na ktorých si aj vy budete môcť vlastnoručne zhotoviť podobné skvosty a už toto leto sa tešiť z vlastnej nástenky alebo zo spoločnej výstavy súčasných násteniek.

Isteže môžete namietať, že načo by vám v dnešnej dobe bola nástenka. Možno však hľadáte svoje miesto v živote, zisťujete, kto vlastne ste. A v tejto každodennej úmornej práci vám môže pomôcť práve vyšívaná (či iná) nástenka.

Predbežný obsah a harmonogram workshopov:

Apríl 2011 – Nástenku chcem na stenu!

Motivačné stretnutie/brainstorming; zhodnotenie nástenkovej tvorby našich predkov, zhotovovanie vlastných súčasných predlôh a návrhov
.

Máj 2011 – Takú ti jednu vyšijem!

Prehliadka a techniky vyšívacích štýlov
.

Jún 2011 – Silkskreen master

Sieťovanie najlepších nástenkárov a fixovanie a sieťotlačenie najlepších návrhov ako vyšívacích predlôh pre ďalších vyšívačov; výstava násteniek

.

Domáce úlohy pre vážnych záujemcov o workshopy: 

1. Premýšľajte o krátkej vete, ktorá Vás poteší, keď na nej spočinie Váš pohľad, ktorá Vás vystihuje, alebo motivuje k tomu najlepšiemu životnému pocitu.

2. Ak sa na svojej nástenke chcete vyhnúť „všeplatným” holubičkám a ružičkám, objavujte vo svojom okolí originálnejšie charakteristické prvky, ktoré by vašu nástenku vhodne ilustrovali.

3. Rozmýšľajte, v akom vyšívacom štýle sa chcete vyjadriť (nie je nutné, aby bol dokonalý!).

Info a prihlasovanie: hanka@stanica.sk, 0907 178 756

Vstupné: 2,00 €

Info: http://www.stanica.sk/2011/04/14/nastenku-chcem-na-stenu-lets-put-a-notice-board-on-the-wall/

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Ako na kníhväzbu?

Už teraz sa môžete hlásiť na workshop, ktorý zrealizujeme v novom roku. Náplňou tohto dvoj-trojmesačného workshopu bude individuálna práca na jednotlivých knihách.

Kde sa dobre varí – vyšívané kuchynské nástenky

Hoci z interiérov väčšiny kuchýň sa vytratili už pred desiatkami rokov, máloktorá gazdinka ich dokázala vyhodiť. Končili starostlivo uložené v skriniach, opatrovali ich ako spomienku na časy minulé, mladosť, rodičov… Vyšívané kuchynské nástenky, tzv. kuchárky. Mnohé vyšívané dielka sa ocitli v situácii – ani vyhodiť, ani použiť, veď dávno vyšli z módy, a tak sa dostali do múzeí. Aj v Múzeu Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši opatrujeme zbierku kuchynských násteniek.