Medzinárodný festival sakrálnej hudby

Titulny obrazok blogu uzivatela: uskalienka

V Nitre sa od 12. júna do 3. júla uskutoční 21. ročník Musica Sacra – medzinárodný festival sakrálnej hudby. Vystúpia na ňom interpreti z Českej republiky, Maďarska, Veľkej Británie, Rakúska a Slovenska. Hlavným usporiadateľom festivalu je mesto Nitra, spoluorganizátorom je Kolégium piaristov Nitra. Podujatie finančne podporilo Ministerstvo kultúry SR a Nitriansky samosprávny kraj. Záštitu na festivalom prevzal primátor Nitry Jozef Dvonč a nitriansky diecézny biskup Viliam Judák. Vstup na koncerty je voľný.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Zmluva o spolupráci medzi Mestom Nitra, biskupstvom, krajom a archeológmi

Zmluvu o partnerstve a spolupráci podpísalo počas Cyrilo-metodských slávností (2. – 6. júla 2008) Mesto Nitra, Biskupstvo Nitra, Nitriansky samosprávny kraj a Archeologický ústav SAV v Nitre. Cieľom je zakotviť spoluprácu pri zvyšovaní atraktivity mesta pre cestovný ruch ako aj pri rekonštrukcii a sprístupňovaní historických a kultúrnych pamiatok. “Pokiaľ nepríde k partnerstvám a spájaniu sa, nemáme šancu na veľké investície do budúcnosti,” povedal primátor Jozef Dvonč.

Slepé lásky ocenili na festivale v Aténach

Film Slepé lásky slovenského režiséra a dokumentaristu Juraja Lehotského získal cenu za originalitu a novátorskú réžiu na 3. ročníku Medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov s tematikou zdravotne postihnutých v Aténach. Medzinárodný festival Emotion Pictures sa konal v novom Múzeu Benaki v gréckej metropole od 19. do 22. júna a prezentovalo sa na ňom 38 filmov zo 17 štátov sveta.