Kalvín Ján: Institutionum christianae religionis

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Zdravím,

chcel by som sa opýtať, či by mi niekto nevedel pomôcť pri zisťovaní roku a miesta vydania knihy (na obr.)?

Majiteľ tvrdí, ze je to: Ex officina Amsterdam (možno Borriti Jansoni?), 1667. Ja silno pochybujem. A ešte jednu otázku, či kniha v tak zlom stave má nejakú hodnotu? Ďakujem.

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články

Kniha Mikuláša Argalácsa približuje čitateľom starý Poprad

30. mája 2008 – Prechádzky starým Popradom je názov novej knihy publicistu Mikuláša Argalácsa, ktorá dnes uzrela svetlo sveta. “Je to reakcia na to, čo som čítal o histórii Popradu, čo som tu prežil a nie vždy boli dejiny Popradu písané kóšer,” povedal autor Mikuláš Argalács. Aj keď je kniha o histórii Popradu, nie je to podľa autora “suchý dejepis”.

Zo 63 kaštieľov v kraji je tretina nevyužívaná

Zo 63 kaštieľov v Nitrianskom kraji je až tretina nevyužívaná. Mnoho z nich je v zlom stave a chátra. V budúcnosti by sa to mohlo zmeniť. „Kaštiele sa postupne dostávajú do pozornosti tých majetnejších vlastníkov. Percento nevyužívaných kaštieľov sa postupne zníži, pretože o mnohých vieme, že sa pripravuje ich obnova,“ povedala riaditeľka Krajského pamiatkového úradu v Nitre Anna Valeková. V zúfalom stave sú napríklad renesančné kaštiele v Nových Sadoch, Rišňovciach či barokové kaštiele v Malých Vozokanoch a v Lúčnici nad Žitavou. Ich obnova sa už pripravuje.

Odpovede

Comments are closed.