Festivalu kumštu, remesla a zábavy v Banskej Štiavnici – Koža a vlna

Titulny obrazok blogu uzivatela: harp

Dovoľujeme si Vás pozvať na 14.ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy, ktorý sa uskutoční 20. – 21. mája 2011 (piatok a sobota) na  Starom zámku v Banskej Štiavnici.

Hlavnou témou tohtoročného festivalu je Koža a vlna. Medzi početnými remeselníkmi,  zastupujúcimi rôzne druhy remeselnej výroby, budú dominovať remeslá, viažuce sa na kožené a vlnené výrobky a ich  spracovanie  v rôznych podobách.

Práve ukážkami tradičnej remeselnej výroby, ale aj spoznávaním historických dominánt Banskej Štiavnice a v neposlednom rade i kvalitou sprievodných programov rastie každoročne jeho popularita a počas dvoch dní každoročne navštívi festival viac ako 3000 návštevníkov, pre ktorých je okrem prehliadky Starého zámku pripravený aj zaujímavý a atraktívny program.

      

V zábavnej časti nebudú chýbať divadelné predstavenia, detské atrakcie, tvorivé dielne, šermiari dobývajúci hradné opevnenia, predstavíme banícke tradície a v sobotu ukončíme festival večerným premietaním snímok  Envirofilmu na hradby Starého zámku.

Rok 2011 je Medzinárodným rokom lesov. Pri tejto príležitosti si počas celého dňa v piatok a v sobotu môžete prezrieť:

  • Prezentácie Strednej odbornej školy lesníckej z Banskej Štiavnice
  • Stromoskop
  • Ukážky drevín
  • kvíz Čo nám dáva les
  • Premietanie Envirofilmov v improvizovanom  kine Karner

               

Veríme, že prijmete pozvanie na Starý zámok do Banskej Štiavnice, kde budete môcť počas festivalu naplno precítiť túto nevšednú atmosféru.
 

Slovenské banské múzeum

M. Tomeková

Kammerhofská 2

969 01 Banská Štiavnica

+421 45 694 94 51

geopark@muzeumbs.sk

www.muzeumbs.sk

foto: www.puh.lv

Nové články 1x za mesiac na váš eMail.

Nerozosielame spam! Prečítajte si naše podmienky použitia.

Súvisiace články